Република Српска: Додик најавио финансијску блокаду Бања Луке

Он има своје надлежности, представља град, нека се шепури, ради, рекао Додик о новом градоначелнику Бањалуке Драшку Станивуковићу

Мило Додик (Фото: А. Васиљевић)

Лидер СНСД Милорад Додик најавио је данас да ће сва средстава Граду Бањалука бити обустављена са републичког нивоа, док се не буде видело како ће се град политички развијати.

За новог градоначелника Бањалуке на јучерашњим локалним изборима победио је Драшко Станивуковић, лидер Партије демократског прогреса (ПДП) и он ће на том месту заменити Игора Радојичића из СНСД.

Разочаран због губитка позиције челног човека у Бањалуци, Додик је на конференцији за новинаре рекао да његова странка неће покретати смену градоначелника, бар не у првој години мандата.

Рекао је и да у градском парламенту, у којем ће СНСД са коалиционим партнерима задржати већину, ниједан предлог градоначелника неће бити подржан таман да је, како је рекао, Ајнштајн.

Бањалука (Фото М. Кременовић)

„Он има своје надлежности, представља град, нека се шепури, ради. Он је рекао да ће пензионери и ђаци добити бесплатан градски превоз. Ту ћемо одлуку одмах подржати, нека предложи, ал’, да видимо како ће финансирати, да видимо како ће субвенционисати градско грејање које смо ми финансирали годинама. Зашто би ми то радили, имамо и других општина где треба помоћи”, рекао је Додик, пренела је сарајевска телевизија Н1 а преноси Танјуг.

СНСД раскинуо коалицију са СПС на свим нивоима

Извршни комитет Странке независних социјалдемократа (СНСД) Републике Српске у Бањалуци одлучио је данас да раскине коалициону сарадњу на свим нивоима са Социјалистичком партијом Српске (СПС), јавио је РТРС преноси Танјуг.

Таква одлука је донета након што је раније данас СПС одбио да потпише нови коалициони споразум о парламентарној већини у бањалучкој скупштини.

До раскида сарадње са СПС-ом дошло је након што је кандидат СНСД-а Игор Радојчић изгубио место градоначелника на јучерашњим локалним изборима.

Нови градоначелник Бањалуке је Драшко Станивуковић, лидер ПДП-а.

Део наслова и опрема: Стање ствари

(Политика, 16. 11. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

3 replies

 1. ja mislim da je ime koje mu smeta, ima i njegov pogled, kako se uopce moze dogoditi da to radi??

 2. Dodik opisan u jednoj reči, ****** !!!

  3
  1
 3. “Ту ћемо одлуку одмах подржати, нека предложи, ал’, да видимо како ће финансирати, да видимо како ће субвенционисати градско грејање које смо ми финансирали годинама.“

  До нас(Мене), берићет, сјај и неописива срећа, после нас(Мене) потоп!
  Бања Луко, спремај барку!

  4
  2

Оставите коментар