Авдулах Хоти у Ватикану о пет чланица ЕУ које не признају тзв. Косово

Хоти је државног секретара Ватикана кардинала Паролија обавестио о току дијалога и правима Срба на свим нивоима, наводи се у саопштењу владе тзв. Косова

Авдулах Хоти и кардинал Пјетро Паролини (Фото: Фејсбук)

Косовска делегација, на челу са косовским премијером, Авдулахом Хотијем, борави у службеној посети европским земљама.

Док Косово већ два дана потресају нове вести о потврђеним оптужницама специјализованог тужилаштва, Авдулах Хоти, заједно са потпредседником владе Дритоном Селманајем и косовском шефицом дипломатије, Мељизом Харадинај Стублом борави у Италији.

Харадинај Стубла, у уторак је боравила и у Берлину где се састала са немачким шефом дипломатије, Хајко Масом.

Хоти, Селманај и Харадинај Стубла су се јуче састали са италијанским премијером, Ђузепеом Контеом ком су се захвалили на подршци око борбе против ковида и потражио подршку ове земље за визну либерализацију.

С друге стране, Хоти се данас састао и са државним секретаром Ватикана, кардиналом Пјетром Перолином.

Како је навео Хоти у објави на Фејсбуку, с њим је разговарао o могућностима продубљивања сарадње и комуникације кроз споразуме о разумевању.

Хоти је кардинала Паролија обавестио о току дијалога и правима Срба на свим нивоима, наводи се у саопштењу косовске владе, а говорили су и о пет земаља чланица ЕУ које не признају косовску независност.

И са њим је говорио о визној либерализацији и истакао посвећеност косовских институција борби против корупције.

Подсећамо, лидер ААК, Рамуш Харадинај, најавио је почетком септембра да очекује признање Косова од стране Ватикана. О томе у посебној вести: Харадинај: Очекујем признање Ватикана.

Опрема: Стање ствари

(КоССев/Покрет за одбрану Косова и Метохије, 6. 11. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

1 reply

  1. Хоти у Ватикану, Стубла у Берлину, Харадинај у посебној вести.
    У посебној вести и онај једва пунолетни несрећник, „јужно-бугарски“ „северно-македонац“ рођен и преформатиран у Аустрији, скончао у Бечу.
    Свако код свог творца.

Оставите коментар