Јелена Пањина: То што се десило Тачију лекција за све америчке послушнике

Оно што се догодило с Тачијем је лекција за све америчке послушнике који су до одређеног времена наивно убеђени у сопствену нерањивост, рекла чланица Комитета руске Думе

Хашим Тачи (Фото: ЕПА-ЕФЕ/Valdrin Xhemaj)

Чланица Комитета руске Думе за међународна питања Јелена Пањина коментарисала је оставку косовског председника Хашима Тачија након што је суд у Хагу потврдио оптужницу против њега констатујући да је он, након зближавања Русије и Србије, постао „токсични капитал“ својих америчких газди које су пожуриле да га се ослободе.

„Оно што се догодило с Тачијем је лекција за све америчке послушнике који су до одређеног времена наивно убеђени у сопствену нерањивост“, рекла је Пањина.
Према њеним речима, за стравичне Тачијеве злочине одлично се знало пре 20 година, али њега нису дирали све ово време јер су, после отцепљења Косова од Србије, његови борци „били потребни ради застрашивања Срба преосталих у покрајини и ради притиска на Београд“.

„Ипак, у ситуацији када је Србија почела да се зближава са Русијом, а Вашингтон на све начине настоји то да онемогући, Тачи је постао ‘токсични капитал’ од којег газде журе да се избаве“, рекла је Пањина.

Према њеним речима, овако нешто било је тешко замислити у време прозападно оријентисаних власти у Србији.

Приштина: Хашим Тачи објавио да је потврђена оптужница против њега и поднео оставку

„Тек је спремност српских власти да развија везе са Русијом и да води вишевекторску политику натерало Вашингтон да покаже бар минимално поштовање према Србима и да престане да штити једног од најгорих учесника крваве балканске кланице 90-тих година“, закључила је Пањина.

Суд у Хагу је раније данас потврдио оптужницу за ратне злочине против председника привремених приштинских институција Хашима Тачија, који је поднео оставку на ту функцију. У Хаг је отишао добровољно.

Део наслова и опрема: Стање ствари

(Спутњик, 5. 11. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

8 replies

 1. Ништа не верујем док не видим да су осуђени за своје монструозне злочине, злочине против човечности, а требало би им судити и за удружени злочиначки подухват и геноцид над Србима јер је то била и остала очигледна намера.

  Овом кољачу ће се судити за само 98 убистава, ваљда само за она убиства која је извршио својом руком и, међу њима, само она за која постоје сведоци и/или материјални докази. А шта је са командном одговорношћу, шта је са покољима над Србима које је наређивао и водио, шта је са прогонима, шта са етничким чишћењем, са тероризмом над државом и државним органима, шта је са организовањем штала за људе којима су вађени органи за продају, који су зашивани и враћани да чекају смрт на операционом столу, кад неком са дубоким џепом устреба њихово срце?

  Онолики српски политички и војни прваци који су само бранили свој народ осуђени за најтежа дела без и једног јединог доказа, на основу рекла-казала и по наруџби, а за ове монструме се траже неоспорни материјални докази и непосредни сведоци! И чека се 30 година да им се суди за део несрећника које су својом руком преклали.

  Злочин геноцида никад не застарева, па ће доћи и то на ред. Овима који ће сад да му суде ништа не верујем.

  16
 2. Запањујућа је наивност Јелене Пањине. Упорно понављам да нико од Косметских шиптара није одведен у Хаг да се осуди већ да се све оптужбе одбаце и тако опере Овк и да се „законски“ њихова борба прогласи чисто ослободилачком. Зар неко мисли да су Американци блесави да своју борбу прогласе терористичком ???? Она ако стварно тако мисли најбоље да одмах напусти политику.

  16
 3. Велико је питање да ли га процесуирају да би га казнили, или да би га ослободили оптужби.

 4. Суд у Хагу је суд косовске владе, измештен „ради безбедности“.

 5. Писачица овог текста (тако се каже жена писац, је л’?) није наивна, него плаћена. Суштина је да се Србима покаже како нико осим великог јунака вицева и спрдње није тако озбиљно сарађивао са Русима. Текст не представља ни став Русије, нити неко нормалан верује у искреност Хага.
  Ако желите да сагледате став Рускиње која заиста познаје ствари и пише истину, читајте текстове Филимоновне.

 6. @Да вам чича каже: Е, мој чичо….А шта мислите чија је та агенција „Спутњик“, и чији су службеници сви ти „писачи и писачице“ чији текстови се објављују на сајту те агенције? Узгред: и ко је тај који те текстове прегледа и одобрава пре објављивања – другим речима: где станује газда? Тачна поштанска адреса није позната, али ако напишете: Москва, Кремљ,бр. ….. Ваше писмо ће сигурно бити достављено. Није да ће Вам одговорити, јер стара је истина то да „Москва сузама не верује“ …

  4
  1
 7. Слажем се са свима који су коментарисали – правда за жртве ових зликоваца ће бити могућа тек кад им буду судили Срби у ослобођеној Србији, по међународној потерници коју су издали још деведесетих за ОВК терористе, на основу доказа које су Срби прикупили и које ће прикупити, као и оних које је Дик Марти приложио. И кад се у Србију врати смртна казна за злочине против државе и народа.

 8. Пребрзо се сложих баш са свима, мој коментар објављен заједно са претходним… искрено сумњам у добре намере људи који инсистирају на оцрњивању Кремља у свакој прилици

Оставите коментар