Доналд Трамп: За 20 минута сам решио спор Србије и Косова који траје 400 година

Они се боре 40 година. Мислим да се боре већ 400 година, желите ли да знате, али они се већ дуго боре. Желели су да се договоре, рекао је Трамп

Доналд Трамп на митингу

Доналд Трамп, председник Сједињених Америчких Држава, синоћ је у Небраски одржао предизборни скуп, где се током свог говора поново похвалио споразумом потписаним у Вашингтону у септембру између Косова и Србије, рекавши да је прекинуто 400 година убијања, пише Газета експрес.

„Да ли знате да сам номинован за три Нобелове награде за мир, можете ли да верујете? А за различите регионе, попут Косова и Србије, правимо споразуме, знате, трговинске споразуме. Рекао сам: Чекај мало, зар се они увек не боре једни с другима? Да. Много деценија. Како знаш? Рекао сам: Знам, они се стално међусобно туку“, рекао је Трамп, а објавио портпарол Беле куће.

Поручио је да „неће радити никакав посао с њима – волели они наш посао или не – нећемо радити ниједан посао, а да се они не сложе да престану да се убијају и знате шта, трајало је око 20 минута“, рекао је амерички председник. Трамп је рекао:

„Они се боре 40 година. Мислим да се боре већ 400 година, желите ли да знате, али они се већ дуго боре. Желели су да се договоре. Одједном, пре два месеца, били су у Овалном кабинету, грлили се и љубили, било је лако.“

Опрема: Стање ствари

(Спутњик/Покрет за одбрану Косова и Метохије, 28. 10. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар