Мирослав Лазански: Вашингтонски споразум није нарушио односе Београда и Москве

Лазански истакао да Русија поштује војну неутралност Србије, да им не смета пут Србије ка ЕУ али да „би их заболело“ ако би Србија ушла у НАТО

Мирослав Лазански (Фото: Н1)

Амбасадор Србије у Русији Мирослав Лазански оценио је да су односи Београда и Москве издржали све тестове и да их потписивање Вашингтонског споразума није нарушило, о чему сведочи долазак шефа руске дипломатије Сергеја Лаврова.

„Не знам другу европску земљу у коју је Лавров дошао два пута у једној години“, рекао је Лазански за Политику и подсетио да је и председник Владимир Путин Србију посетио три пута за четири године.

Лазански је истакао да Русија поштује војну неутралност Србије, да им не смета пут Србије ка ЕУ али да „би их заболело“ ако би Србија ушла у НАТО.

„Знам да би неки кругови у Београду волели да односи Србије и Русије добију шумове, то су наслови који плене пажњу, али нема ту никаквог сензационализма“, рекао је Лазански и потврдио да га нико у Москви није звао на разговор после сусрета Александра Вучића са америчким председником.

„Није било негативних коментара у вези са диверсификацијом у снабдевању енергијом, уосталом председник Вучић је рекао да ћемо куповати најјефтинији гас, а то је руски. Амерички течни гас још није ни кренуо ка Европи“, рекао је Лазански.

Опрема: Стање ствари

(Н1, 27. 10. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

2 replies

  1. А градимо НАТО инфраструктуру.
    Шта би их заболело, да имамо на папиру чланство?
    Вероватно сам блесав па ништа не разумем.

  2. Treba imati jak zeludac da bi se citale buadlastine.

Оставите коментар