Александар Вучић са патријархом о преговорима о КиМ

Александар Вучић известио је патријарха Иринеја о досадашњим преговорима о Косову и Метохији

Александар Вучић и патријарх Иринеј (Фото: Зоран Жестић/Танјуг)

Председник Србије Александар Вучић састао се данас са патријархом Иринејем, и у отвореном и садржајном разговору, известио га о преговорима о Косову и Метохији, који су почетком месеца вођени у Вашингтону и Бриселу, као и о разговорима вођеним са светским државницима.

Речи је било и о положају српског народа на Косову и Метохији, у Црној Гори, Хрватској, Републици Српској, али и другим деловима Босне и Херцеговине, саопштила је Прес служба председника Републике.

Посебна пажња посвећена је најави низа амбициозних пројеката за будућност Србије, а патријарх је исказао посебно интересовање за улагања државе у унапређење здравственог система и нарочито похвалио чињеницу да је држава убрзано покренула радове на реконструкцији 10 општих болница, као и радове на изградњи новог Клиничког центра Србије у Београду.

Председник је напоменуо да је реч само о првој фази, те да је у плану реконструкција још 30 општих болница, као и изградња клиничких центара у Новом Саду и Крагујевцу.

Састанку су присуствовали викарни епископ ремезијански Стефан, лични секретар патријарха Дејан Накић и генерални секретар председника Републике Никола Селаковић.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 14. 9. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

Оставите коментар