Здравко Кривокапић: Нико не може да каже да је Србија непријатељска држава Црној Гори

Очекујем да ће после формирања нове владе односи Србије и Црне Горе у будућности бити потпуно природни и пријатељски, рекао лидер победничке коалиције „За будућност Црне Горе”

Здравко Кривокапић (Фото: Борис Пејовић/Ројтерс)

Нико не може да каже да је Србија непријатељска држава Црној Гори, поручује лидер победничке коалиције „За будућност Црне Горе” Здравко Кривокапић након узавреле атмосфере и тзв. патриотског скупа присталица ДПС-а у Подгорици.

„Очекујем да ће после формирања нове владе, без обзира на политику подела коју је до сада водила владајућа ДПС, односи Србије и Црне Горе у будућности бити потпуно природни и пријатељски”, каже Кривокапић за Танјуг и подсећа да „сви у Црној Гори имају пријатеље, рођаке и кумове у Србији”.

Он је тако прокоментарисао поруке које су се могле чути на скупу у недељу, попут: „Не дамо државу” и „Није ово Србија”.

На питање шта је довело до толике мржње према Србији и Србима, која се могла осетити на скупу у Подгорици, Кривокапић каже да је креатор такве политике управо онај ко је до сада владао.

То је непримерено и то хоћемо да исправимо и заједно са свима створимо добросуседски однос, нагласио је лидер најјаче опозиционе коалиције.

„То мора да буде на узајамној сарадњи и поштовању и да нико никога не угрожава, као и да свима буде јасно да не постоји ни пројекат ‘велике Србије’, нити ‘велике Албаније’, који се може десити на простору Црне Горе”.

Скуп у Подгорици (Фото: Анђелко Утјешановић/Танјуг)

Када је реч о Закону о слободи вероисповести, каже да ће бити преиспитани сви дискриминаторски закони, а међу првима биће преуређен и доведен на меру коју заслужује управо тај закон.

„Постоји шест закона, који су сви дискриминаторски и ми ћемо вероватно у том једном пакету мера доћи до онога што је однос закона и устава и закона и заинтересованих страна, а не као сада да закон буде диктат који неко мора да спроводи. Закон треба да буде урађен тако да представља најбоље решење за све заинтересоване стране”.

​Влада за месец дана

Лидер коалиције „За будућност Црне Горе” Здравко Кривокапић очекује да нова влада у тој земљи буде формирана за око месец дана.

Кривокапић за Танјуг каже да би за Црну Гору формирање експертске влада у овом тренутку било најбоље решење и да такву владу види као „владу спаса” у Црној Гори.

Очекује и да ће носилац листе „Црно на бијело” Дритан Абазовић одолети свим притисцима којима је изложен последњих дана.

„Колико га познајем лично, мислим да је то човјек (Абазовић) који ће на своја плећа понети и већа оптерећења, него што је ово сада. Наравно, не служи никоме на част да врши притисак на било кога, јер ту се не ради о притиску на појединца, него притиску који би могао да поремети вољу грађана”, навео је Кривокапић.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 8. 9. 2020)

Прочитајте јошCategories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар