М. Кривокапић, А. Бечић, Д. Абазовић: Усаглашена четири принципа будуће власти у Црној Гори

Нова Влада ће извршити допуну и ревизију свих дискриминаторских законских и подзаконских аката, укључујући и Закон о слободи вјероисповијести

Дритан Абазовић, Алекса Бечић, Здравко Кривокапић (Колаж фотографија: Нова.рс)

Они су казали да осим тога, пружају руке представницима мањинских народа са жељом да заједнички граде љепшу и просперитетнију будућност Црне Горе.

Данас је одржан састанак лидера коалиција, „За будућност Црне Горе“, „Мир је наша нација“ и „Црно на бијело“, Здравка Кривокапића, Алексе Бечића и Дритана Абазовића, које ће конституисати будућу Владу Црне Горе и реализовати изборну вољу грађана.

Како су саопштила тројица лидера, они су веома брзо усагласили неколико принципа на којима ће почивати будућа власт.

„Први принцип који је усаглашен јесте да ће нова, демократска власт, одговорно спроводити све међународно преузете обавезе. Друго, да ће нова демократска власт реализовати све неопходне реформе како би Црна Гора у најкраћем могућем року приступила Европској унији. Треће, да ће нова, демократска власт, бити експертска, конституисана од кадрова који су стручњаци из конкретних области без обзира на њихову политичку, вјерску, националну или било коју другу особеност. Четврто, нова власт ће у потпуности бити посвећена поштовању Устава и примјени закона, уз измјене, допуне и ревизију свих дискриминаторских законских и подзаконских аката, укључујући и Закон о слободи вјероисповијести“, наводи се у саопштењу.

Они су казали да осим тога, пружају руке представницима мањинских народа са жељом да заједнички граде љепшу и просперитетнију будућност Црне Горе.

Срђан Косовић

Део наслова и опрема: Стање ствари

(Вијести, 31. 8. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , , ,

4 replies

 1. Све је спремно за „ревизију“ Закона о слободи вероисповести, који ће заправо бити „нужна“ регистрација. Формулари су већ модификовани.
  Срби су сведени са преко 75% на око 30%. То је србска национална трагедија којом се нико не бави, која се прихвата здраво за готово, која се на зауставља, све због изграђеног култа личности у МЦП.
  Сведени сте на 30% и то је проблем раван геноциду са којим одбијате са се суочите због култа личности у МЦП. Kривити Мила за то је неозбиљно, јер ДПС без МЦП то није могао реализовати у тој мери. Од тог посла нема нарочите користи за Србе. Време ће да покаже ко је испао смешан. (МЦП – Митрополија црногорско приморска тј Амфилохије).
  Међутим, назови србски политичари, иако свесни тога, ћуте о СРБОЦИДУ у МЦП због изграђеног култа личности Амфилохија/због својих политичких поена.
  Србство се доказује искључиво на делу. Ако Србин у ситуацији где су Срби доведени до СРБОЦИДА подржава опцију „Мир је наша нација“ – није Србин. Kо то не схвата је глуп или ‘јаничар.’
  Срби више немају разлога да Црногорце називају браћом, јер су Срби и СПЦ у ЦГ освојили само 32%. У ЦГ су победили јаничари 21.века звани Црногорци који се називају ГРАЂАНИМА. Будућност ЦГ са УРА и Демократама је будућност Северне МKД, све захваљујући НЕ Милу, већ МЦП и светој УДБА!
  О Србима који су синоћ славили „победу и пад Мила“ у Монтенегру, Београду и Бањалуци ће се у будућности причати вицеви као о Муји, Фати и Суљи, због њихове политилке неписмености и глупости. Славили су чињеницу да су Срби и СПЦ у ЦГ > НАKОН СВЕГА< освојили само 32.8% гласова.
  Северна МKД је синоћ добила нову Владу по великоалбанској мери, након фазе "Македонског братства и јединства" тј. грађанизма. Исту такву Владу ће захваљујући Демократама и УРА добити Монтенегро у фази Б, након "свеграђанске" фазе А, све захваљујући МЦП, промотеру "ЦГ братољубља".

  Bečić: Zbog smjene vlasti na državnom nivou u dogledno vrijeme Tuzi će osjetiti sve benefite
  СТВАРНО, KО БИ РЕKАО? Приоритет бриселске младе Алексе, за коју су гласали, како кажу," црногорски православни суверенисти из друге колоне", је албанска општина Тузи, која је данас на Дан општине украшена заставама АЛ и Kосово*, и коју је формирао Милов ДПС. Све је исто и без Мила!

  13
  5
 2. Међународно преузете обавезе ?! Реформе, европска унија ?! Експерти, кадрови, струка ?! Граџани, малограџани, к..ци и палци?! Срамота да вас буде, издајници…

  2
  4
 3. Polako Milutine i Zorane!
  Kao što gore reče Milutin.
  Sačekajmo… Strpljenja!
  Vreme uvek sve pokaže!
  Ne pametujte ni vi mnogo!

  3
  2
 4. Мило је обавио задатак за крупан новац.
  У овој црногорској политичкој „забави“ нема места за оптимизам тамошњих Срба.

  9
  2

Оставите коментар