Цетиње: Присталице власти певале усташке песме

На протестном скупу на Цетињу пуштане су песме хрватских десничара и усташа

Протестни скуп на Цетињу, 5. 9. 2020. (Фото: Вијести)

Само неколико дана након избора на којем владајућа Демократска партија социјалиста није успела да добије већину, присталице власти организовале су на Цетињу окупљање под називом Патриотски скуп, на којем су пуштане песме проусташког хрватског певача Марка Перковића Томпсона. У близини Цетињског манастира, седишта Митрополије црногорско-приморске, чули су се звуци Томпсонове песме „Бојна Чавоглаве”, у чијим се стиховима, између осталог, каже и „чујте српски добровољци, бандо, четници, стићи ће вас наша рука и у Србији”.

На друштвеним мрежама објављени су и снимци са тог скупа са којег су грађани позвани да сутра присуствују скупу у Подгорици на којем ће бити упућена подршка Демократској партији социјалиста, председника Мила Ђукановића, преносе црногорски медији.

Осим Томпсонове песме, на Цетињу је пуштана и песма „Суде ми” хрватског десничара Мирослава Шкора, председничког кандидата на недавним изборима, а која је посвећена хрватским генералима оптуженим за ратне злочине пред Хашким трибуналом.

Марко Перковић Томпсон контроверзни је певач познат по песмама које величају усташтво и мржњу према Србима.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Политика, 5. 9. 2020)

Прочитајте још



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading