ТВ Црне Горе „грешком“ емитовала песму Марка Перковића Томпсона

Како преноси портал ИН4С, одмах након званичне химне Црне Горе, коју је написао Секула Дрљевић, програм је настављен Томпсоновом песмом

Марко Перковић Томпсон (Фото ЕПА-ЕФЕ/ANTONIO BAT)

Колегијум Телевизије Црне Горе саопштио је данас да је у Јутарњем програму грешком емитована песма контроверзног хрватског естрадног музичара Марка Перковића Томпсона.

Из ТВ Црне Горе у саопштењу су навели да текст песме није проблематичан и нема политичких и националистичких конотација, мада ће колегијум испитати околности како је дошло до пропуста и предузети одговарајуће мере.

„Уз жаљење због грешке, напомињемо да је у Јутарњем програму било преко сат времена разговора и репортажа, управо на тему антифашизма и подсећања на Дан победе и то с релевантним гостима”, навела је ТВ ЦГ у саопштењу објављеном на сајту, преноси Бета.

Из црногорског јавног медијског сервиса навели су „да је јасна, свима позната уређивачка политика Радио Телевизије Црне Горе, која је заснована на темељима антифашизма и европских вредности”.

РТЦГ пустила Томпсонов спот на Дан победе

ПОДГОРИЦА – Радио-телевизија Црне Горе јутрос је, на Дан победе, емитовала видео спот хрватског певача Марка Перковића Томпсона који у својим песмама износи проусташке и антисрпске ставове.

Како преноси портал ИН4С одмах након званичне химне Црне Горе, коју је написао Секула Дрљевић, програм је настављен Томпсоновом песмом. У току спота његове песме примећује се и „алат” који неодољиво подсећа на „србосјек”, коришћен у усташким логорима.

Како преносе медији, корисници друштвених мрежа указали су на то да је невероватно да је данас, на Дан победе над фашизмом, за прву песму која ће бити емитована у јутарњем програму јавног сервиса изабрана нумера контроверзног певача, јавља Танјуг.

Томпсон је познат по томе што концерте започиње усташким поздравом „За дом спремни”, а његови наступи праћени су инконографијом из времена Независне Државе Хрватске.

Наслов: Стање ствари

(Политика, 9.5.2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

4 replies

 1. Стари снимак катастарске парцеле, исти камен друга/чија(?) држава, 

  Свети Василије, слава му и милост, гоњен је био од својих и горе него од туђина, 

  https://i.pinimg.com/236x/90/d3/a0/90d3a0007d06777a9ed16087ea931634.jpg 

  Тако (се ради) и данас. 

  Седам година назад, на црвено слово, скоро ту па 450 прегледа, 

 2. @ Д
  Поштовани,

  Чули смо, ( ја и раније ) о продаји КиМ.
  Није ми познат, укупан износ примљен од крволочних убица србских грађана, али, зна се висина примљеног аванса маја 2008 године.

  http://www.magazin-tabloid.com/casopis/?id=06&br=196&cl=06

  А управник логора, зна колики је био његов део.

 3. …»феникс је једина истинска птица.» 

  https://i.pinimg.com/736x/d2/80/4d/d2804d21c30beb3b1d7930936120b023–howling-wolf-tattoo-wolf-tatoo.jpg

  почеорат, бре, п…                      

 4. … барем у нашим крајевима, „погрешан“ спот је сасвим прикладан.
  Баш као и „погрешна“ поштанска марка у једној другој покрајини.

  Једина грешка која им се стварно провукла је што су пропустили да негде у видно поље ставе и двојицу „победника“ – поглавника и маршала.
  У следећој јубиларној obljetnici то им се неће поновити.
  До тад ћемо се нагледати још оваквих гадости али то више неће бити „грешка“ Ни посред Србије.

Оставите коментар