Црна Гора: Центар за мониторинг и истраживање – ДПС и „За будућност Црне Горе“ по 29 мандата, „Мир је наша нација“ 10, „Црно на бијело“ четири

Према подацима ЦеМИ-ја излазност до 19 часова је укупно 74,9 одсто бирача

Митрополит Амфилохије гласао међу првима (Фото: ИН4С)

У Црној Гори се одржавају парламентарни избори на којима учествује 11 партија и коалиција. Право гласа има 540.026 грађана.

Ови избори су 11. од увођења вишепартијског система у Црној Гори, а пети након стицања независности.

Осим парламентарних избора, одржавају се и локални избори у Котору, Будви, Тивту, Андријевици и Гусињу.

На првом месту на гласачком листићу је изборна листа „Социјалдемократе-Иван Брајовић-Ми одлучујемо досљедно“, на другом „Бошњачка странка. Исправно-Рафет Хусовић“, трећем „ХГИ. Свим срцем за Црну Гору“, на четвртом „СДП-Јака Црна Гора“, а на петом Хрватска реформска странка Црне Горе. Платформа „Црно на бијело“ је на шестом месту, Албанска коалиција „Једногласно ДП, ДУА и ДСЦГ“ на седмом, „Одлучно за Црну Гору! ДПС- Мило Ђукановић“ на осмом, коалиција „За будућност Црне Горе“ на деветом, „Албанска листа Генци Ниманбегу и Ник Ђељошај“ на десетом, а коалиција „Мир је наша нација“ на последњем, 11. месту, јавља Спутњик.

21:41 ЦеМИ: ДПС и „За будућност Црне Горе“ по 29 мандата, „Мир је наша нација“ 10, „Црно на бијело“ четири…

ЦеМИ је објавио прве пројекције резултата парламентарних избора.

Прве пројекције мандата на 67.6 обрађеног узорка показују да ДПС и коалиција „За будућност Црне Горе“ могу да рачунају на по 29 мандата, „Мир је наша нација“ на 10 мандата, „Црно на бијело“ на четири. По три мандата би имали Социјалдемократе и Бошњачка странка, два Албанска листа, и један АК Једногласно.

Према тој пројекцији, СДП не прелази цензус.

На основу 67.6 одсто узорка, ллиста „ДПС – Одлучно за Црну Гору Мило Ђукановић“ има 34,4 одсто, а коалиција „За будућност Црне Горе“ 33,6 одсто.

Коалиција „Мир је наша нација“ има 12.6 одсто, „Црно на бијело“ 5.3 одсто, Бошњачка странка 4.2 одсто, Социјалдемократе 4.1, СДП – Јака Црна Гора три одсто, Албанска коалиција Једногласно 1.2 одсто, Албанска листа 1.5 одсто, ХГИ 0.2 одсто, а ХРС 0,1 одсто.

Уколико нека од хрватских листи пређе 0,35 одсто она добија резервисани мандат, подсјетили су из Цемија.

Уколико албанске листе пређу 0.7 одсто, њихови резултати ће бити сабрани па би у овом тренутку имали 2.6 одсто и два мандата.

Центар за демократску транзицију раније је саопштио да је бирачко право остварило 75,9 уписаних бирача, преносе Вијести.

21:36 ДПС: Верујемо да ћемо славити

Нела Станковић Вукчевић испред листе „ДПС – Одлучно за Црну Гору“ изјавила је да на основу 60 одсто обрађеног материјала могу да кажу да је ДПС освојио 37,8 процената што им омогућава да са традиционалним коалиционим партнерима формирају власт.

„Наравно, као и у претходним изборима опозиција увијек жури да прогласи своју победу, а ми позивамо наше грађане да стрпљиво сачекају кући док се преброје сви гласачки листићи и вјерујем да ћемо онда заједно славити победу ДПС-а и формирати поново власт“, додала је Станковић Вукчевићева.

21:29 ЦеМИ: ДПС и „За будућност Црне Горе“ по 28 мандата, „Мир је наша нација“ 10, „Црно на бијело“ четири…

ЦеМИ је објавио прве пројекције резултата парламентарних избора.

Прве пројекције мандата на 63.4 обрађеног узорка показују да ДПС и коалиција „За будућност Црне Горе“ могу да рачунају на по 28 мандата, „Мир је наша нација“ на 10 мандата, „Црно на бијело“ на четири. По три мандата Социјалдемократе и Бошњачка странка, по два СДП и Албанска листа, и један АК Једногласно, преносе Вијести.

21:22 ЦеМИ: ДПС 34,4, „За будућност Црне Горе“ 33,3 одсто, Мир је наша нација 12,4, Црно на бијело 5,1%…

ЦеМИ је објавио прве пројекције резултата парламентарних избора.

21:18. Здравко Кривокапић: Режим је пао, грађани останите у кућама

Лидер коалиције „За будућност Црне Горе“ Здравко Кривокапић обратио се јавности, одмах након конференције Центра за мониторинг и истраижвање (ЦеМИ).

„Драги грађани исказујемо вам благодарност за истрајност и достојанство. Без обзира на све што смо прошли током овог циклуса. Режим је пао“, рекао је Кривокапић.

„Молим вас да останете кућама и да са пријатељима и породицом прославите побједу која је извјесна“.

Најавио обраћање око 22.20 часова

У изборном штабу коалиције је, поред Кривокапића, још неколико лидера партија које чине коалицију.

У штабу је око 40 новинара из земље и иностранства, преносе Вијести.

21:11 Прелиминарни резултати: ДПС 34,2%, „За будућност Црне Горе“ 3,7%, опозиција има већину

Центар за мониторинг и истраживање саопштио је имају 49,8 одсто узорка гласова.

Према првим процјенама, коалиција ДПС – Одлучно за Црну Гору Мило Ђукановић има 34,2 одсто, а коалиција „За будућност Црне Горе 33,7 одсто, саопштено је из ЦеМИ-ија, преносе Вијести.

20:55 „Црно на бијело“ неће потписати бирачке записнике у Рожајама

Разлог томе је што је у посљедњем сату гласања, од 19 до 20 сати, у тој општини нагло порасла излазност што није био случај на претходним изборима

20:46 ЦДТ: Излазност на изборима у Црној Гори 75,9 одсто

20:21 Портпарол ДПС-а Милош Николић рекао је за црногорски јавни сервис да очекује излазност од око 76 одсто, а прве резултате из изборног штаба „Одлучно за Црну Гору“ најавио за 21 час.

20:03 Затворена бирачка места у Црној Гори

20:01 Обрт у Црној Гори: Полицајци се цео дан жалили, па ослобођени радних обавеза

Сви припадници Управе полиције Црне Горе који су данас радно ангажовани, од 18 часова ослобођени су радних обавеза, саопштено је из Управе полиције Црне Горе. Они су, након целог дана упућивања жалби, ослобођени како би остварили бирачко право.

19:34 Коалиција „За будућност Црне Горе“: Само режиму одговарају инциденти

Из коалиције „За будућност Црне Горе“ поручили су да су веома задовољни атмосфером, а посебно излазношћу која довољно говори да је пробуђени народ чврсто одлучио да смени криминални режим.

19:10 ЦЕМИ: Излазност до 19 часова 74,9 одсто, на изборима 2016. била 71,6 одсто

Према подацима ЦеМИ-ја излазност до 19 часова је укупно 74,9 одсто бирача. У региону Подгорица излазност је 77,7, Сјеверу 75 одсто, а на Југу 71,2 одсто.

На парламентарним изборима одржаним 2016. година излазност је била 71,6 одсто. На парламентарним изборима 2012. године гласало је 66,2 одсто уписаних бирача

19:03 Харадинај: Албанци одлучују о својој судбини и црногорској политици

Председник Алијансе за будућност Косова Рамуш Харадинај позвао је Албанце да изађу и гласају на данашњим парламентарним изборима у Црној Гори.

Он је рекао да је њихов глас пресудан за црногорску политику, пише Косово прес.

19:02 Министарство одбране Црне Горе опет „пуца“ на Спутњик

Омиљена дисциплина Министарства одбране Црне Горе је да демантује информације Спутњика Србија. Наравно, увек „пуцају“ у потпуно истините информације али оне које их, очигледно, највише боле.

(Више прочитајте ОВДЕ)

18:56 Становници Шавника похрлили на изборе: Изашло их више од 80 одсто

До 18.00 часова на биралишта је изашло 70,5 одсто бирача, односно 380.700 грађана са правом гласа. То је за 5 одсто више него на парламентарним изборима 2016. године када је излазност у истом временском периоду износила 65.5 одсто, подаци су Центра за демократску транзицију (ЦДТ). На биралишта су највише до сада изашли становници Шавника.

18:25 ЦДТ: До 18 часова гласало 70,5 одсто

До 18 часова на биралиштима је, према подацима ЦДТ-а изашло 70,5 одсто уписаних, односно 380.700 грађана са правом гласа.

18:10 Инцидент у Никшићу: Нападнут члан и активиста Радничке партије

Радничка партија Црне Горе саопштила је да је њихов члан и активиста Војо Перовић нападнут када је у насељу Кличево у Никшићу покушао да спречи куповину личних карата испред канцеларије месне заједнице.

17:56 Митрополија поручила: Никаквих окупљања у организацији Цркве неће бити

Из Митрополије црногорско–приморске и Епархије будимљанско-никшићке поручили су да неће бити никаквих окупљања испред храмова у организацији Цркве.

17:45 ЦеМИ евидентирао 550 неправилности, гласачки листићи се фотографишу, без поштовања мера НКТ-а

17:30 ЦеМИ: До 17 сати гласало 68,4 одсто

Према подацима Цемија, до 17 часова гласало је укупно 68,4 одсто бирача – 70,9 одсто у региону Подгорице, 63,9 одсто на северу и 69,9 одсто на југу. На изборима 2016. излазност је до 17 сати била 61,2 одсто.

17:28 Атмосфера у Никшићу

У Никшићу је мирно. Нема гужве на гласичким местима. Грађани не страхују да би могло да дође до инцидената.

Никшић (Фото: Sputnik/Никола Бижић)

17:15 Пет ватрогасних возила послато испред зграде Владе и Скупштине Црне Горе. Командир Службе заштите и спасавања Горан Јанковић казао је да се ради о уобичајеним активностима у складу са процедурама.

17:14 Председник Државне изборне комисије Алекса Ивановић казао је да је излазност до 16 часова бирача 63,83 процената.

16:33 ЦДТ – Црна Гора: До 16 сати гласало 65,1 одсто уписаних

До 16 сати у Црној Гори гласало је 65.1 одсто бирача.

То је за 9 одсто више него на парламентарним изборима 2016. када је до 16 сати гласало 56.1 одсто бирача.

16:27 Дошао из иностранства на гласање и признао да му је нуђено 200 евра за путне трошкове

Председник бирачког одбора у Губавчу Вељко Јелић (Демократе) казао је да је данас накратко прекинуо гласање. У изјави полицији он је рекао да је у близини бирачког места приметио возило, њему непознате марке, регистарских ознака БП БД 048, којем су након гласања пришле две девојке и предале личне карте лицима у возилу.

„Све ове радње су гледали посматрачи ЦЕМИ-ја, као и посматрачи из других партија, те чланови комисије поменутом места“, казао је Јелић.

Истакао је да је гласање прекинуо када му је пришла непозната особа и саопштила му је да му је непозната партија понудила 200 евра за гласање на име путних трошкова да дође из иностранства, како би гласао за ту партију.

„Пошто су у том моменту службеници Управе полиције обилазили бирачко место, замолили смо их да га легитимишу“, казао је Јелић у изјави полицији.

Председник бирачког одбора ДПС-а Губавач Ферид Дестановић је казао за „Вијести“ да он није видео нити чуо да неко прича о новцу или да неком нуди новац.

16:20 Гласачки листићи се фотографишу, без поштовања мера НКТ-а на више бирачких места

У подгоричком насељу Златица, на бирачком месту број 24 у ОШ „Драгиша Ивановић“ лице које је умрло уписано је у бирачки списак. ЦеМИ јавља да је бирачки одбор сачинио записник.

„Већи број бирача фотографише свој гласачки листић, што представља кршење члана 69а Закона о избору одборника и посланика“, саопштено је из ЦеМИ-ја.

15:33 Хитна конференција коалиције „За будућност Црне Горе“

Милутин Ђукановић, кандидат за посланика коалиције „За будућност Црне Горе“ говори о неправилностима које је коалиција уочила на бирачким местима.

15:09 Подршка Србима у Црној Гори: „Не дамо светиње“ на споменику Кнезу Лазару

Срби са севера Косова и Метохије придружили су се подршци српском народу у Црној Гори, у одбрани светиња Српске православне цркве, и данас поставили велики транспарент са натписом „Не дамо светиње“ на споменик Кнезу Лазару у центру Северне Митровице.

Овај симболичан гест Срба са Косова и Метохије посебно је важан на данашњи дан, када се у Црној Гори одржавају парламентарни избори, на којим удружена опозиција има велику шансу да после 30 година смени на власти партију Мила Ђукановића – ДПС.

14:26 Добио позив за преминулу супругу, Подгоричанима позив за бирачко место које не постоји

Један бирач у Подгорици добио је позив за гласање за супругу која је преминула пре шест месеци.

Грађани у Подгорици добили су позив да гласају на бирачком месту 78 у ЈПУ „Ђина Врбица“, иако такво гласачко место не постоји, већ у оквиру ове установе постоје три бирачка места.

14:24 Рачунарски систем Државне изборне комисије био је под хакерским нападима, рекао је председник ДИК Алекса Ивановић

14:12 ДИК: Највећа излазност у Мојковцу, Пљевљима и Шавнику, до 13 сати гласало две трећине бирача

Председник Државне изборне комисије Алекса Ивановић казао је да је излазност до 13 часова 51,51 одсто бирача

У Андријевици је до 13 часова гласало 43,01 одсто бирача, Бару 54,8, Беранама 61,3 одсто, Бијелом Пољу 55,05, Будви 47 одсто, Цетињу 48,22 одсто, Даниловграду 55, Гусињу 26,68, Херцег Новом 55,54, Колашину 56,4, Котору 40,32, Мојковцу 68,26, Никшићу 57,73 одсто, Петњици 27,38, Плаву 40,47, Плужинама 63,38, Пљевљима 65 одсто, Подгорици 51,25, Рожајама 35,69 одсто, Шавнику 68,38, Тивту 48 одсто, Тузима 47,59, Улцињу 37,02, Жабљаку 57,85 одсто.

14:07 Полицајци се жале: Не можемо да гласамо на изборима у Црној Гори

Одређени број полицајаца у Црној Гори распоређен је на дан избора по местима са којих не могу доћи на своје бирачко место, а на другим бирачким местима им није омогућено гласање, због чега су се жалили челницима Министарства унутрашњих послова.

13:54 „Украли сте ми глас, ово ми је последње гласање“: Полиција одвукла старца са биралишта у Подгорици

Фото: Sputnik/Небојша Поповић

На једном бирачком месту у Подгорици одиграла се права драма када је црногорска полиција удаљила старијег мушкарца од 80 година којем је поништен глас јер, како му је речено, „није добро пресавио листић“. Старац је викао „украли сте ми глас, ово ми је последње гласање“ док га је полиција одводила са бирачког места.

13:27 Милачић и Кнежевић: Након гласања митрополита Амфилохија, Црна Гора је слободна

Председник „Праве Црне Горе“ Марко Милачић и један од лидера опозиционог Демократског фронта Милан Кнежевић обратили су се живим укључењем на Фејсбуку. Они су поручили да је, судећи по излазности и имајући у виду да је гласао и митрополит црногорско-приморски Амфилохије, Црна Гора „већ изабрала и слободна“.

13:18 До 13 сати гласало више од половине грађана Црне Горе

До 13 сати гласало је више од половине грађана Црне Горе, пошто је излазност 54,1 одсто, објавио је ЦЕМИ.

По регионима, излазност у Подгорици је 54,4 одсто, на северу 48,6, а на југу 57,2.

На парламентарним изборима 2016. до 13 часова гласало је 39,9 одсто, а на парламентарним изборима 2012. године излазност до 13 часова била је 33,3 одсто.

13:09 Мило Ђукановић гласао и поручио да га радује велика излазност

Председник Црне Горе Мило Ђукановић гласао је на данашњим изборима у тој земљи.

12:59 Марко Милачић гласао у друштву синова

Марко Милачић, лидер Праве Црне Горе, гласао је у друштву синова Вука и Давида. Милачић је поручио да се „народ ослободио“ и да „вечерас слави победу“.

12:52 На бирачком месту у Дому војске у Подгорици књига са именима бирача на кратко је изнета из зграде у којој се одвија гласање

12:50 Отац члана бирачког одбора контролише ко долази да гласа

Посматрачи ЦЕМИ-ја објавили су да у Никшићу на бирачком месту Спортски центар 110 улаз бр. 2 – председник бирачког одбора изговара име гласача и имена његовог оца и стрица за које је донео захтев за гласање путем писма. Отац једног од чланова бирачког одбора са сином контролише ко од грађана долази да гласа.

12:45 До 12 сати гласало 45,3 одсто бирача

До 12 сати на бирачким местима у Црној Гори гласало је 45,3 одсто бирача, односно 244.600 грађана са правом гласа. То је за 15.4 одсто више него на парламентарним изборима 2016. када је до 12 сати гласало 29.9 одсто бирача.

12:15 Гласао и Здравко Кривокапић

Здравко Кривокапић, носилац листе „За будућност Црне Горе – Демократски фронт (Нова српска демократија, Покрет за промјене, Демократска народна партија), Социјалистичка народна партија Црне Горе, Права Црна Гора, Уједињена Црна Гора, Радничка партија, Партија удружених пензионера и инвалида Црне Горе, Југословенска комунистичка партија Црне Горе, Српска радикална странка, Странка пензионера инвалида и социјалне правде Црне Горе“ остварио је бирачко право и гласао у ОШ „Орјенски батаљон“ – Бијела, у Херцег Новом.

12:06 Мандић: Уверен сам да ће опозиција победити

Андрија Мандић, један од лидера Демократског фронта Црне Горе, тврди да су већ утврђене прве неправилности на данашњим парламентарним изборима у тој земљи и поручује да је уверен да ће опозиција победити.

11:27 Државна изборна комисија објавила излазност по општинама до 10 сати

На цијелој територији до 10 часова гласало је 23,05 одсто, саопштила је Државна изборна комисија.

У Андријевици је до 10 часова гласало 13 одсто бирача, Бару 25 одсто, Беранама 29,73 одсто, Бијелом Пољу 23, Будви 20 одсто, Цетињу 24,3, Даниловграду 30, Гусињу осам одсто, Херцег Новом 29,69, Колашину 26,11, Котору 20,26, Мојковцу 34,33 одсто, Никшићу 27 одсто, за Петњицу нема података о излазности, Плаву 22,72 одсто, Плужинама 27 одсто, Пљевљима 31, Подгорици 23 одсто, Рожајама 15,65 одсто, Шавнику 31,81 одсто, Тивту 13,40 одсто, Тузима 14,45 одсто, Улцињу осам одсто, Жабљаку 23,3 одсто и у УИКС-у 20 одсто.

11:19 Излазност у 11 сати 35,4 одсто

До 11 сати у Црној Гори гласало је 35,4 одсто гласача, објавио је ЦЕМИ. Излазност у Подгорици је 35,8 одсто, на југу 37,1 одсто, а на северу 31,7 одсто.

Излазност на изборима 2016. била је 14,7 одсто мања него данас у исто време.

11:11 Гласао и Алекса Бечић

Алекса Бечић, носилац листе „Мир је наша нација“ изјавио је да опозиција први пут за 20 година неће имати ниједан расути глас. Он је после гласања на бирачком месту у подгоричком насељу Забјело рекао да сваки грађанин који жели промене у Црној Гори не може наћи изговор да не гласа.

11:05 Група Херцеговаца блокирала пут ка Црној Гори: Не дозвољавају незаконито гласање

Група од неколико Херцеговаца из Требиња блокирала је пут који води до граничног прелаза Клобук са Црном Гором. Они су то, како кажу, учинили да не би дозволили да неко из те области оде и незаконито гласа у Црној Гори.

11:00 Гласао, па рекао кога је заокружио

Бирач на бирачком месту број 1 у Котору гласно саопштио за кога је гласао након убацивања листића у гласачку кутију, због чега је његов листић поништен. Забележени су и примери фотографисања гласачких листића, убацивања у гласачку кутију листића који су проглашени неважећим, гласног изговарања имена бирача, те да не функционишу уређаји за очитавање докумената бирача.

Представници УРА и Демократа у Никшићу тврде да им није дозвољено да иду на гласање путем писма, иако имају написмено од Државне изборне комисије да могу ићи.

10:52 До 10 сати у Никшићу је гласало 27 одсто бирача, у Шавнику 31,1 одсто, саопштили су председници ОИК за те градове Раде Перишић и Душан Радановић.

10:44 Марковић: Желим да овај дан буде празник демократије

Носилац изборне листе „Одлучно за Црну Гору – Мило Ђукановић“, и актуелни црногорски премијер Душко Марковић казао је после гласања да жели да „овај дан буде празник демократије у Црној Гори“.

10:43 Билборд са ликом Мила Ђукановића у Подгорици прекривен је током трајања избора

Фото: Sputnik/Небојша Поповић 

10:33 Незапамћени редови за гласање у Подгорици

На бирачким местима у Подгорици од раног јутра формирају се незапамћени редови за гласање на парламентарним изборима, јавља дописник Спутњика из Црне Горе.

09:14 Мушкарац са пребивалиштем на Косову и Метохији покушао да гласа у Никшићу

На бирачком месту број 24 у Никшићу чувари бирачких кутија коалиције „За будућност Црне Горе“ зауставили су мушкарца који има пребивалиште на КиМ а који је дошао да гласа са личном картом Црне Горе, за шта нема право, саопштио је један од лидера ДФ-а Андрија Мандић у укључењу за ТВ Прва.

09:01 Епископ будимљанско-никшићки Јоаникије гласао је на бирачком месту Ауто мото у насељу Берансело у Беранама.

08:57 Бирачи надиру на гласачка места: Двоструко већи одзив него на прошлим изборима у Црној Гори

09:35 Велика излазност забележена је на изборима у Црној Гори.

08:47 Проблеми са уређајима за електронску идентификацију бирача

Државна изборна комисија Црне Горе огласила се на првој конференцији на којој је речено да се гласа на 1.217 бирачких места, те да је уписано 540.026 бирача.

Бирачка места су отворена на време, осим бирачког места у Пљевљима због постојања пропагандног материјала на удаљеност мањој од 100 метара од бирачког места.

Речено је да општинска изборна комисија Пљевља ради  на решавању тог питања, а гласање на овом бирачком месту ће сходно процедури  бити продужено.

Оперативна соба Државне изборне Комисије примила је неколико позива од стране бирачких одбра за решавање проблема са штампачем на уређају за електронску идентификацију бирача. Проблеми се решавају у сарадњи са МУП-ом и општинским изборним комисијама.

На бирачким местима где није могуће решити проблем, сходно процедури прећи ће се на визуалну идентификацију бирача. Следећа конференција заказана је за 11 сати.

08:38 На београдском Дорћолу појавили су се графити посвећени црногорским изборима

Фото: Sputnik/Рајко Мартиновић

08:29 Мере заштите на бирачким местима

На биралиштима је обавезна дезинфекција руку на улазу, поштовање прописане физичке дистанце и ношење маске.

Комисија приликом увида у документа тражи да се спусти маска како би идентификовала бирача.

08:26 Прве неправилности: Муж гласао за жену, члан бирачког одбора прозивао гласаче

Забележене су и прве неправилности на бирачким местима у Црној Гори. Тако је на бирачком месту број 16 у Бару муж ушао у кабину са супругом и заокружио листић уместо ње, због чега је проглашен неважећим. На бирачком месту број 15 у Сутомору, члан бирачког одбора наглас је изговарао имена бирача.

07:57 Организације које надгледају изборе најавиле су да ће око 9.15 саопштити први пресек излазности на изборима

07:52 Бирачко место није отворено на време јер нико није знао да стартује апарат за гласање

На бирачком месту број 17 у општини Тузи, у месној заједници Врањ, гласање није почело на време јер нико од чланова одбора није умео да стартује апарат за гласање и није знао како се користи токен, објавио је Центар за мониторинг и истраживања (ЦЕМИ), чији посматрачи надгледају изборни поступак.

07:30 Гласао митрополит Амфилохије

Митрополит црногорско-приморски Амфилохије, гласао је јутрос, први пут у 82. години на парламентарним изборима, јавља ИН4С.

Митрополит Амфилохије први пут гласао у својој 82. години (Фото: ИН4С)

Он је гласао на Цетињу, на бирачком месту 23, у Градској библиотеци Његош.

На питање да ли очекује Црна Гора после данашњег дана буде иста, митрополит је рекао да очекује да мир и Христова љубав буде на свим житељима Црне Горе, посебно на онима који учествују на изборима:

То је оно што желим и што свима преносим као благослов светог Петра Цетињског. Нема немира, само мир Божији и љубав Христова – поручио је митрополит.

07:06 Отворена биралишта, почели избори

Бирачка места широм Црне Горе отворена су у седам сати, чиме су почели избори. Избори се одржавају на 1.217 бирачких места и пратих их преко 2.000 посматрача. Биралишта се затварају у 20 сати.

Наслов, опрема и приређивање: Стање ствари

(Спутњик, 30. 8. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags:

4 replies

 1. А зашто митрополит Амфилохије није пре гласао? Све му било потаман? Док су друге, обичан србски народ, угрожавали и дискриминисали резултати предходних избора – није посезао за гласачким листићем?

  8
  9
 2. У праву сте, није за Мила овај што је подржао Мила уместо Мома и што се хвали да 30 година није гласао но ови што гласају против Мила, они су за Мила.

  4
  5
 3. Пред изборе 2012. и 2016. митрополит Амфилохије је био испарио као пред референдум. Отишао у Аргентину да покрштава Индијанце.

  6
  6
 4. У Црној Гори свиће србска зора! Аферим!

Оставите коментар