Мирослав Лајчак: Разговори нису били једноставни, али смо корак ближе нормализацији односа Београда и Приштине

Конструктиван дијалог нас је довео корак ближе крајњем циљу дијалога Београда и Приштине, а то је нормализација односа, оценио специјални изасланик ЕУ

Скендер Хисени, Мирослав Лајчак и Марко Ђурић (Фото: Фејсбук страница Мирослава Лајчака)

Специјални изасланик ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак објавио је вечерас на  Фејсбуку да данашњи разговори у Бриселу, у оквиру наставка дијалога на експертском нивоу, нису били нимало једноставни, али да представљају корак ближе нормализацији односа.

Лајчак је навео да су разговори са представником Београда Марком Ђурићем и Приштине Скендером Хисенијем трајали неколико сати.

„Наши преговори трајали су неколико сати и никако нису били једноставни. Али створили су конструктиван дијалог који нас је довео корак ближе крајњем циљу дијалога Београда и Приштине, а то је нормализација односа између Србије  и Косова“.

Шеф владине Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић изјавио је да су данашњи разговори са представницима Приштине, у Бриселу, били „непријатни“ јер је српска делегација морала да се суочи са „циничним тврдњама“ делегације коју је предводио Скендер Хисени, координатор преговарачког тима Косова.

Државни координатор Косова за дијалог са Србијом, Скендер Хисени, рекао је да је Србија била неконструктивна и да се вратила „елементима о којима смо се начелно били договорили“.

Почетком септембра, тачније 6, очекује се да се поново у Бриселу настави разговор на експертском нивоу Београда и Приштине, а дан касније на највишем политичком нивоу, уз учешће председника Србије Александра Вучића и косовског премијера Авдулаха Хотија.

Пре ових састанака у Бриселу, у септембру је предвиђен састанак највиших представника Београда и Приштине у Вашингтону.

Опрема: Стање ствари

(Инсајдер, 27. 8. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар