Објављен снимак напада на младе Србе у Вуковару

Према речима Милорада Пуповца то је трећи напад у три дана на Србе у Вуковару

Фото: Принтскрин са Јутјуба

Четворица младих Срба нападнута су у среду око 23 сата у Вуковару, а на видео-снимку напада, који је добио хрватски портал Новости, види се како неколико особа улази у аутомобил, чини се да их је најмање четири, а недалеко од њих се налази нешто већа група младића.

Док особе улазе у аутомобил, младићи из те групе им се приближавају, окружују аутомобил и отварају задња и предња врата, ударајући рукама и ногама оне који су унутра.

Иако возач покреће аутомобил, један нападач и даље удара особу на задњем седишту, све док они не успеју да се удаље у аутомобилу.

Председник СДС С-а Милорад Пуповац јуче је на конференцији за медије рекао да је инцидент последњи у низу континуираних организованих напада на грађане српске националности, преноси Танјуг.

То је већ трећи напад за три дана у Вуковару, како је новинарима рекао Пуповац.

Први напад, како пише портал Срби.хр, догодио се у понедељак поподне када је неколико мушкараца пресрело 21-годишњег Србина из Вуковара, али је он успео да избегне да буде пребијен.

Други напад догодио се следеће вече када су четири особе напале 39-годишњака и 26-годишњака и удариле их у главу и тело. Нападнути мушкарци помоћ су потражили у болници.

Из ПУ Вуковарско-сремске јутрос су саопштили о синоћњем нападу на младиће, али нису били наведени ни мотив, ни националност учесника, док су послеподне рекли како је истрага у току и да су приведене две особе.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 28. 8. 2020)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading