Компанија из Хрватске купила 50 одсто удела у пекарском ланцу „Хлеб и кифле“

Остали удео од 46 одсто се води на пословно име „Хлеб и кифле доо“, а 4 одсто на Тамару Жујовић

Једна од продавница ланца „Хлеб&кифле“ (Фото: Викимедија/Свифт)

Нови власник 50 одсто удела у српском пекарском ланцу „Хлеб&кифле“ је компанија из Хрватске, SEE Bakery International d.o.o., коју је основала истоимена компанија из Луксембурга, преноси SEEbiz.

На сајту Агенције за привредне регистре (АПР) у решењу које је донето 5. августа 2020. године, избрисано је име досадашњег сувласника, односно члана Управног одбора Срђана Младеновића.

Такође је забележен и уплаћени новчани улог од 215 милиона динара на дан 23. јул 2020, што одговара уделу од 50 одсто.

Остали удео од 46 одсто се води на пословно име „Хлеб и кифле доо“, а 4 одсто на Тамару Жујовић.

Иза луксембуршке компаније стоји британски фонд MID Europa, који послује на овим просторима, а прошле године је купио хрватског познатог пекарског гиганта, фирму Млинар.

Опрема: Стање ствари

(Нова економија, 24. 8. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

2 replies

  1. Коментар са сајта Нове економије који доста тога („инсајдерски“) појашњава

    INSAJDERBG

    Ovde se radi o sledecem,Mladen Grujic ,vlasnik Lilly drogerie,“pravi“ Hleb&kifle (kopira St.Paul pekaru iz Francuske).Dolaze ljudi direktno iz te firme koji kopiraju do poslednjeg slova,da nije u pitanju fransiza,vidi se da je osnovana 1952 navodno.A zasto je ta godina bitna,jeste zato sto je tada otvorena Ishrana Smederevo,Grujic prikazuje kupcima kako je to u stvari firma koja postoji jako dugo,i kao je to nastavak te kompanije. Mid Europa parnters predstvavlja krem da le krem investicionih fondova,nakon kupovine svih clanica Salford grupe (Imlek,Knjaz,Bambi) svi bivaju prodati do Imleka.Na celu ovog fonda je Andrej Jovanovic(vlasnik nekadasnjeg Chipsy fabrike) ali ne i vlasnik jer iza ovog fonda stoji mnogo jaci igraci.

    11
  2. И наравно, прво ће страдати ћирилица. Превише би било да се фирма прекрсти у „Крух и штрукли“ би било превише, али ћирилица страда дефинитивно.

    13

Оставите коментар