Светозар Маровић: Испао сам источњачко-православна жртва потребна за улазак у НАТО

Бивши високи државни и црногорски функционер казао да неке ствари неће никада открити и да ће их однети у гроб

Бивши високи државни функционер и функционер Демократске партије социјалиста Светозар Маровић појавио се у јавности након дуго времена. Он је то учинио укључивши се уживо преко Инстаграм профила Душка Кнежевића.

Маровић је казао да је желео да се појави иако је у тешком психофизичком стању, додавши да се често помиње његово име и да је желео да сам каже неке ствари.

Навео је да је касно схватио да је одлука пала да он буде „црногорски Иво Санадер“.

Он каже да када је то увидео, да је онда схватио да мора да буде крив и да је то најбоље за Црну Гору, преносе медији.

Црно на бијело: ЦГ може напријед, само ако Ђукановић и Маровић постану дио ружне политичке прошлости

Маровић тврди да се радило о животном избору којим би спасио породицу или ишао у даља искушења.

​Он наводи да политички представници ДПС користе њега као симбол криминала и да то везују за ДПС.

„Ја користим и једнима и другима у овим данима избора“, каже Маровић.

„Зашто је све ово морало да ми се деси? Да ли сам ја заиста тај први, највећи криминалац у Црној Гори? Да ли сам ја тај који је покрао милионе, који има хотеле, који има банке, акције, хидроелектране, да ли сам ја тај који има непокретности у милионским вредностима? Мом сину су одузели стан у ком је живео и више нема где да живи“, наводи Маровић.

Мислио сам да смо Мило и ја искрени пријатељи

Он каже да је његов син држан у самици.

„Ја и Мило смо били искрени пријатељи све време, барем сам ја тако мислио.“

Он је казао да неке ствари неће никада открити и да ће их однети у гроб.

Светозар Маровић сада (Фото: Јутјуб/Душко Кнежевић)

Маровић је казао да се одлучио да подржи Мила Ђукановића у сукобу са Момиром Булатовићем и да је Булатовић увек о Ђукановићу говорио све најбоље. Он каже да није слутио да ће много година касније он бити тај ког треба људски, политички и правно елиминисати.

„Не могу рећи да ми није све то морално, социјално и здравствено донело бриге и проблеме, али политика носи људе“, навео је Маровић.

„Морам признати да ме највише боли оно што се мени и мојој породици десило 2015. године, кад хапсе моју децу и брата, читаву породицу, моја мајка умире гледајући шта се дешава. Ја не могу да замислим да ја могу то гледати, а да се то дешава Блажу и Лидији, док је Мило у неком притвору. Ја бих барем био на телефону, а од моје супруге су бежали. Морали смо писма молбе да пишемо да би је неко саслушао… Да ли је могуће да Светозар може постати такав окрутни љубитељ моћи и фотеље и статуса, да се пред његовим очима све то дешава, трагедија, политичка и људска траума, а да то пријатељи главног и првог… Ми смо заједнички сахрањивали родитеље, Мило је био једини на свадби мог сина од свих политичара из ДПС-а. У мојој породици је имао такав статус, а онда се све ово десило. Ухапсили су ме дан након што смо Мило и ја пили кафу у ’Далију‘. Причали смо о индикацијама да би могла бити нека кривична пријава, а сутрадан сам у девет ујутро ухапшен. Кад сам изашао из затвора, срели смо се на Горици и рекао ми је да није био у току и ја сам поверовао“, наводи Маровић.

У политичком процесу се прво одреди ко ће бити кажњен

Он је казао да се политички процес одвија тако да се претходно одреди ко треба да буде кажњен и да се прво припреми медијски.

Маровић је навео да му је један новинар казао да његови амерички извори кажу да су га „његови“ приказали као некога ко је довео руски капитал у Црну Гору и да је он „источњачко-православна жртва“ која је била потребна за улазак у НАТО.

Он каже да није познавао пола људи који су део организоване криминалне групе за коју је потписао признање да је на челу.

„Моја породица је доведена до руба физичке егзистенције. То је резултат и захвалност људи из врха са којима сам радио осетљиве ствари“, испричао је Маровић.

Светозар Маровић некада (Фото: AFP 2020/Louisa Gouliamaki)

„Признао сам под утицајем читавог низа ствари да бих помогао породици и да бих покушао да зауставим процес против људи који су били криви само због тога што су са мном попили кафу“, тврди Маровић.

Он каже да је било и момената када га је Ђукановић и материјално помагао, али да је поставио питање где су му пријатељи када су му најпотребнији.

Мојој породици је речено да сам се убио у затвору

Маровић тврди да је Веселин Мујовић био у контакту са Ђукановићем.

„Од независности се није ништа умирило и поделе се додатно драматизују“, наводи Маровић, који каже да је један од таквих примера и Закон о слободи вероисповести.

Маровић каже да није узимао за озбиљно приче да има сукоб са Ђукановићем и да је схватио да је то била припрема да се он прикаже као његов противник, а да он није желео да му буде алтернатива.

Милo Ђукановић, Светозар Маровић и Момир Булатовић (Архивска фотографија)

Сматра да је компромитован јер је сведок нарастања моћи Ђукановића у различитим фазама.

„Ја сам био склон помирењу, желео сам да се помири Црна Гора. Нисам желео да се енергија троши на братским свађама, већ да Црна Гора буде јединствена, да будемо сагласни око кључних питања, да се толерише другачији став“, додао је Маровић.

Маровић је открио и да је његова породица пролазила психолошку тортуру и да им је речено да је извршио самоубиство у затвору.

Кнежевић је раније најавио да је дошао тренутак да Светозар Маровић исприча шта зна о Милу Ђукановићу и открије како је са својом криминалном групом пљачкао Црну Гору.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Спутњик, 24. 8. 2020)Categories: Преносимо

Tags: , , , ,

2 replies

  1. Сви ти црвени и ружичасти (пост)комунистички скакавци, на пример – између многих и многих осталих и овај сада Маровић, као и Ђукановић, Милошевић, Стамболић, Марковићка, Шешељ, Драшковић, Аркан, Вучић, Николић, разне Баџе, Биџе и Булиџе, прЕститутке, певаљке и спонзоруше (мушке и женске) из јавног и “културног“ живота последњих 75 година, и небројени… небројени други – можда нешто ситнији, али не и мање одвратни љигави гадови, излегли из Титовог Јајца, деценијама загађују, глођу, трују и прождиру године, и све око себе, а кад се поџапају око плена, или овог-оног, онда се и међусобно тепају. Штета што се до сада нису дибидус потепали, али има их толико да то није ни могуће….Ова мизерија Маровић, као и сви које у оовој својој кукњави и нарицању помиње, који сада на сав глас кука и посипа се пепелом није достојна ни најмање сажаљења – само презира и гађења. Фуј!

    15
  2. ” Ко с ђаволом тикве сади, о главу му се обијају”. Нису наши стари били глупи.

    10

Оставите коментар