Илон Маск: Смакнућемо сваког кога желимо

Да ли је у питању Маскова иронија или тежак међународни инцидент и даље није јасно

Илон Маск (Фото: Сузан Волш/АП Фото)

Милијардер Илон Маск написао је на Твитеру „Смакнућемо сваког кога желимо“ у одговору твитерашу који је тврдио како је америчка власт организовала свргавање председника Боливије Ева Моралеса да би дошла до залиха литијума у тој земљи. Док једни тврде да се Маск шалио, други мисле да је открио међународну заверу, а у расправу се укључио и Моралес.

Да ли је у питању Маскова иронија или тежак међународни инцидент и даље није јасно, али је власник „Спејс икса“ и оснивач „Тесле“ поново направио праву олују на интернету.

​Многи на друштвеним мрежама мисле да је Маск био ироничан, алудирајући на уплитање богатих држава Запада у унутрашња питања других земаља, будући да је касније додао како његова компанија добија литијум за израду батерија и других компоненти из Аустралије.

Други корисници друштвених мрежа, међутим, тврде да је Маск овим твитом разоткрио кршење међународног права и „злочине против човечности“ и ко стоји иза свргавања Ева Моралеса са места председника Боливије прошле године.

​Било је и оних који су коментарисали да „закони постоје како богати не би морали да их поштују“.

У расправу на Твитеру укључио се и Ево Моралес, који је написао како је то „још један доказ да је позадина његовог свргавања литијум“, те да ће „увек бранити своје ресурсе“.

​Новинар Макс Блументал написао је како је „краљ обновљиве енергије Илон Маск практично преузео одговорност за пуч у Боливији само неколико месеци пошто је планирао да се сретне са (бразилским председником) Болсонаром због отварања Теслине фабрике у литијумом богатом Бразилу“.

Ово није први пут да Маск изазива међународну пажњу својим коментарима на Твитеру, пошто је раније најављивао да ће да прода сву своју имовину, да ће да бомбардује Марс, да ће да уграђује чипове у мозак, а када је постао отац, објавио је да је детету дао шифровано име.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Спутњик, 26. 7. 2020)

Прочитајте јошCategories: Преносимо

Tags: , , , , , ,

3 replies

  1. По svom добром старом обичају, московски Спутњик и даље мути и фалсификује, то му је и задатак… Маск није уопште казао да ће смакнути (убити) кога желе. него да ће извршити (државни) удар против било кога против кога то желе…

  2. @распутњик
    Смакнути значи да неког склониш, не подразумева и убити.Најтачније и најпрецизније било *свргнути*.

  3. Опуштено је изјавио то што мисли, нема ту никакве ироније или шале.
    Небитно је како то Спутњик преводи, можете сами прочитати шта је написао.

Оставите коментар