Марко Јакшић: Писмо заступнику Покрета за одбрану КиМ Милошу Ковићу

Ако Покрет за одбрану Косова и Метохије није у стању да против председника Србије поднесе кривичну пријаву, како онда може да примени много жешће политичке методе

Марко Јакшић (Фото: Медија центар Београд)

Поштовани професоре,

Данас сам сазнао да је иницијатива нас Срба са Косова и Метохије за подношење кривичне пријаве против председника Србије Александра Вучића одбијена, што ме је, морам да признам, разочарало. Још више је поражавајуће да Покрет и другима саветује да не подносе кривичну пријаву против издајничког деловања Александра Вучића.

Чуди ме формулација због чега је кривична пријава неприхватљива јер наводно нема аргумената и доказа за њу.

Уважени професоре, да ли има елемената за кривичну пријаву не утврђујете Ви нити председништво Покрета већ су за то меродавни суд и тужилаштво. Ми нисмо очекивали да ће ове институције одмах да ухапсе и казне Александра Вучића, али ће само подношење кривичне пријаве показати на делу његово издајничко понашање.

Нама је свима јасно да највећа опасност за судбину јужне српске покрајине лежи управо у Александру Вучићу. Ни Брисел, ни Берлин, ни Лондон, ни Вашингтон, а понајмање Приштина не могу Србији да одузму КиМ. Једино ко може да нам га узме јесте председник Србије својим потписом на свеобухватни споразум Београда и Приштине. Претпостављам да је овај Покрет и формиран да диктатора спречи у томе. Ако Покрет за одбрану Косова и Метохије није у стању да против председника Србије поднесе кривичну пријаву, како онда може да примени много жешће политичке методе у одбрани јужне српске покрајине?

Милош Ковић (Фото: С. Гарић)

Ја сам у овај Покрет ушао пре свега по наговору проф. др Слободана Самарџића, надајући се да ће он бити истакнуто лице које нас заступа. Именовање Вас на то место, помало ме је изненадило имајући у виду да сте Ви председник политичког савета политичке странке коју сам ја напустио због колаборације са актуелним издајничким режимом. Време је потврдило да сам био у праву. Сама чињеница да председник Демократске странке Србије, Милош Јовановић, осуђује протекле демонстрације у којима је био велики број студената, и оправдава њихово батињање, јесте својеврстан политички скандал. Ти студенти су на протестима изражавали огромно незадовољство издајничком политиком Александра Вучића певајући песме о Косову и Метохији. Ви сте, господине Ковићу, и даље председник политичког савета ДСС и ниједним својим поступком нити гестом нисте се оградили на интервју Милоша Јовановића.

Имајући све ово у виду обавештавам Вас да више не желим да будем члан овог Покрета без обзира што у њему седи велики број часних људи, јер ми Ви лично не уливате поверење.

Косовска Митровица
18.07.2020. године
др Марко К. Јакшић
Члан председништва Народног покрета Срба са Косова и Метохије «Отаџбина»

Скраћење наслова и опрема: Стање ствари

(НСПМ, 19. 7. 2020)Categories: Преносимо

Tags: , , , , , , , ,

5 replies

 1. И ја имам неки чудан осећај око тог покрета и мислим да је господин Јакшић у праву.

 2. Марко Јакшић је частан човек.

 3. Marko Jakšić je pošten i dosledan čovjek. Lično vjerujem i Koviću i Koprivici, ali se moraju što prije odrediti po ovom pitanju. Nemogu da vjerujem da i njih dvojica nijesu na strani naroda, ako je i njih AV “zaveo”onda nam stvarno nema spasa i treba da propadnemo!

 4. @ Cuca, stara Crna Gora
  Marko Jakšić je pošten i dosledan čovjek.
  ++++
  Верујем и ја, да је поштен човек, а да ли је доследан ?
  Познато му је, да је управник логора са својом бандом маја 2008 године од крволочних убица србских грађана примио аванс и два пута задатке да сатре све што је србско у нашој милој отаџбини. https://www.magazin-tabloid.com/casopis/?id=06&br=196&cl=06
  То је и потврдио 12 маја 2013 године када је то у лице на три метра од њега јавно рекао управнику логора у К. Митровици на заседању Скупштине четири општине на северу КиМ.
  http://kursumlijabezcenzure.com/kako-је-др-марко-јакшић-сасуо-истину-у-лице/
  Знао је, то свих ових година и имао је много прилика да лично поднесе кривичну пријаву, као што је могла и ДСС чији је онда био члан као што је то могао и Покрет коме сада припада.
  А ћутао је, до сада !
  Разлог ?
  Требао би, он сам лично да каже грађанима Србије.

 5. Па, зашто је сами не поднесете, господине Јакшићу? На којој планети Ви живите? Он контролише све, од полиције, до војске и судства, а Ви бисте да подносите кривичну пријаву о којој ће одлучивати њему потчињене судије? Чему све ово, г. Јакшићу? Зашто уносите неспокој и непотребну свађу, и своје критике, уместо да уперите издајнике, окрећете у правцу људи попут Вас, који покушавају да нешто постигну?

  Срби, изгледа, не знају ништа друго осим да закерају и вепидлаче. У сваком јајету смо у стању наћи длаку, и захваљујући тој бољци – тој патолошкој неспособности да се сложимо – ми и јесмо ту где јесмо. Зато, и поред чињеница да огромна већина не подржава издају КиМ, ми немамо никакву политичку алтернативу издајничкој политици, који спроводи власт, а подједнако заступа и другосрбијанска “опозиција”.

Оставите коментар