Немања Вучковић: Милош Јовановић, професор који одобрава сузавац

Како смо за пар деценија стигли од професора који одбијају да изађу из редова за одстрел до тога да некоришћење гумених метака сматрају „милосрђем полиције“

Немања Вучковић говори на протесту испред црногорске амбасаде у Београду (Фото: ИН4С)

 Одговор студента права професору Правног факултета Милошу Јовановићу на текст у Данасу.

Поштовани професоре, читајући Ваш текст објављен у дневном листу Данас 15. јула остао ми је горак утисак видевши да нити једном речју нисте поменули студента Правног факултета Универзитета у Београду Вука Оровића, нашег колегу, осуђеног на 30 дана затвора у муњевитом поступку због наводног ремећења „јавног реда и мира“, а који је ухапшен у ноћи између 10. и 11. јула на Славији.

Како смо за свега пар деценија стигли од професора који одбијају да изађу из редова за одстрел и напусте своје ђаке и „који и тад држе свој час“, до тога да професори „посредно одобравају“ употребу сузавца старог 30 година, хапшење и застрашивање српске омладине и студената која исказује бунт против неправедног система, а некоришћење гумених метака сматрају „милосрђем полиције“?

Извор: Данас/НСПМ

Нити једном речју нисте поменули ни то да сам и ја одведен од стране припадника БИА и полиције и задржан 7 часова без икаквог основа, а све због фејсбук позива студентима на „миран скуп“ против лажи, понижења и насиља којима смо изложени годинама. Још више забрињава то што за незрелост оптужујете грађане Србије, као и учеснике протеста испред Народне скупштине, јер сви већ знамо за једног човека коме не одговарају сопствени грађани, а изгледа да сте ви други.

Један од учесника протеста је и председник политичког савета ДСС професор Милош Ковић, сумњам да за његово учествовање у протестима мислите да је “папазјанија”, а видели смо да се на свим скуповима испред Скупштине гласно певало о Косову и Метохији и поручивало „нема предаје“? Себе представљате као борца за очување Косова и Метохије у саставу Србије, а потпуно сте се оглушили о апел истакнутих Срба са КиМ (Славише Ристића, Марка Јакшића итд.) да се не учествује на лажним изборима и да се не даје легитимитет Скупштини која је спремна да трајно де факто и де јуре отуђи јужну српску покрајину.

Милош Јовановић (Фото: Данас/ДСС)

Истакао бих још да ваш текст, који схватам као подругивање учесницима протеста, суштински представља само апел за квоту коју је понудио председник Републике Србије, а односи се на понуду за учешће у власти странкама које нису прешле цензус на последњим изборима.“

Срдачно,
Немања Вучковић,
студент Правног факултета Универзитета у Београду  

Наслов и опрема: Стање ствари

(Данас, 16. 7. 2020)Categories: Преносимо

Tags: , , ,

6 replies

  1. Mali, odrasti..nisi vise mali. Pun mi je kufer napaljenih skojevaca.

  2. Ilija

    ИШ!

  3. @Илија; Да ли ти је то право име, да ти се помолимо за здравље?

  4. Режимска штака – Милош ЈОВАНОВИЋ и комби странка…

  5. Bravo Nemanja, neka si onoj metlici sve rekao u lice, i to mu je malo! A nijesam znao da je ova mala metla prof. na Pravnom fakultetu? E žalosti!

  6. Profesore Miloše,vidi se da ste francuski đak(transparentnost u odnosima sa vlastima.

Оставите коментар