Застава оружје због короне стала на барем две недеље

Одлуку о затварања на две недеље, до 27. јула, која, може да се промени зависно од епидемиолошке ситуације донео је фабрички Кризни штаб

Фото: Пиксабеј/Нова економија

У фабрици Застава оружје, корона вирусом заражено је 27 радника, 132 људи налази се у самоизолацији, па је донета одлука да се сви пошаљу на двонедељни принудни одмор, потврдио је за Нову С Зоран Шушић, извршни директор те компаније за техничко-технолошке послове и производњу.

Према Шушићевим речима, потврђени број заражених радника вероватно није коначан, пошто се још увек очекују резултати тестова.

„Пратићемо свакодневно инструкције Републичког кризног штаба, а и наш фабрички штаб заседа на свака два дана, тако да ћемо на основу праћења броја инфицираних радника доносити одлуке о покретању производње”, рекао је Шушић.

Одлуку о затварања на две недеље, до 27. јула, која, може да се промени зависно од епидемиолошке ситуације донео је фабрички Кризни штаб.

Она се односи и на погон који послује у Новом Пазару, а према Шушићевим речима, тамо је званично један заражени радник.

Иначе, управа је одлучила да се током принудног одмора у фабрици уради ремонт машина и опреме.

„Могућност за инфицирање радника који су ангажовани на ремонту свели смо на минимум. Ту је пре свега укључен мањи број запослених, а за све њих смо обезбедили неопходну заштитну опрему, маске, визире, рукавице и средства за дезинфекцију“, објаснио је Шушић.

Ремонт је, како оцењује Шушић, редовна процедура која се спроводи сваке године када су радници на колективном одмору.

У Фабрици Застава оружје запослено је преко 2.000 радника.

Синдикати упозоравају да би због последица корона вируса, на јесен, у Србији, око 300 хиљада радника могло да остане без посла, пренео је портал 021.рс.

Опрема: Стање ствари

(Нова економија, 13. 7. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар