Амбасада САД: Дубоко смо забринути због насиља на протестима у Београду

Да би се покренуо дијалог у Србији, потребно је слободно медијско окружење и реформе у области владавине права, закључује Амбасада САД

Фото: Пиксабеј

Амбасада САД у Београду саопштила је данас да с пажњом прати дешавања у последње две вечери у Београду и другим градовима Србије и да су дубоко забринути због појаве насиља.

„Осуђујемо сваку врсту насиља, укључујући, како нам изгледа, координисане нападе на полицију који су деловали као да желе да испровоцирају претеране реакције, као и, чини се, прекомерну употребу силе од стране полиције”, наводи Амбасада САД у саопштењу.

Додају, међутим, да су слобода изражавања и право на мирно окупљање у основи сваке демократије, те да је и Америка земља која се управо сада и сама суочава са изазовима у погледу грађанских протеста и немира.

Забринутост и дебата о суштини ових ствари у Србији и другде у свету – о томе како да једна земља сачува свој народ пред најсмртоноснијом пандемијом нашег времена – су озбиљна ствар и морају бити део смирене и разложне расправе на националном нивоу, наводи се у саопштењу.

„Да би се покренуо овакав дијалог у Србији, потребно је слободно медијско окружење и реформе у области владавине права”, закључује Амбасада САД, преноси Танјуг.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 9. 7. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

2 replies

  1. Амбасадор Гофри нек се забави својим јадом.
    Нек погледа Америку.

  2. … био спроведен избор за „најсмртоноснију пандемију нашег времена“, шта год „наше време“ обухватало, држава кју представља уважени господин Годфри не би се славно провела. Ту не мислим само на Шпанску грозницу, па ни на начин како о њој Википедија пише. Има ту још понешто и још понеко, не нужно величине вируса.

Оставите коментар