Тужилаштво: Процесирано 25 особа, идентификација других у току

Данас се у овом Вишем јавном тужилаштву очекује саслушање неколико осумњичених за кривична дела почињена у центру Београда. Прекршајни поступци су такође у току

Фото: Бета

Поводом насилних догађаја који су се одвијали у Београду у вечерњим и јутарњим часовима последња два дана, Више јавно тужилаштво у Београду саопштило је данас да је сада прекршајно и кривичноправно процесирано 25 особа, од којих више њих због сумње да су извршили кривична дела изазивања опште опасности и насилничко понашање.

Тужилаштво напомиње да ови подаци ниси коначни те да се ради на идентификацији и других осумњичених како за кривична дела тако и прекршаја против јавног реда и мира.

Фото: Танјуг

У саопштењу се напомиње да је Више јавно тужилаштво заједно са основним тужилаштвима активно пратило развој насилних догађаја и у сарадњи са Министарством унутрашњих послова предузимало мере ради очувања јавног реда и мира и гоњења извршилаца кривичних дела која су извршена у близини Народне скупштине.

Истиче се да ће ово тужилаштво, имајући у виду своју законску обавезу да предузима гоњење извршилаца кривичних и казнених дела, наставити са предузимањем даљих радњи ради очувања јавног реда и мира у Београду као и поштовања Уставом и законом заштићених вредности нашег друштва, преноси Танјуг.

Данас се у овом тужилаштву очекује саслушање неколико осумњичених за кривична дела почињена 6. јула у центру Београда. Прекршајни поступци су такође у току.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Политика, 9. 7. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

Оставите коментар