Ричард Гренел: У Вашингтону о економији, политички дијалог да води ЕУ

Не знам колико пута то морам да кажем да смо ми, Сједињене Државе, уверени да се 20-годишњи сукоб може решити само економском нормализацијом, рекао Гренел

Специјални изасланик председника САД за дијалог Београда и Приштине Ричард Гренел (Фото: Правда)

Изасланик САД за дијалог Београда и Приштине Ричард Гренел изјавио је да у овој фази, коју он назива, првом фазом дијалога, мора да се постигне нормализација економских односа Београда и Приштине, а да политичку фазу дијалога треба да воде Европљани.

Гренел је у интервјуу приштинском порталу „Експрес” рекао да је о својој визији о два корака разговарао са Французима и Немцима, преноси Танјуг.

„Не знам колико пута то морам да кажем, иако сам био изузетно јасан да смо ми, Сједињене Државе, уверени да се 20-годишњи сукоб може решити само економском нормализацијом”, рекао је Гренел.

Он је појаснио да друга, политичка фаза дијалога треба да се догоди када почну да долазе први ефекти економије.

Гренел је рекао и да тражи од Европљана да започну либерализацију виза за житеље Косова и Метохије, јер, према његовим речима, не може бити економског развоја без визне либерализације.

Он је потврдио да амерички председник Доналд Трамп неће 27. јуна присуствовати разговорима у Вашингтону.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 19. 6. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

1 reply

  1. („Не знам колико пута то морам да кажем, иако сам био изузетно јасан да смо ми, Сједињене Државе, уверени да се 20-годишњи сукоб може решити само економском нормализацијом”, рекао је Гренел.)

    Јасна порука, упућена у првом реду косовским Албанцима. Поручили су им то што они одавно увиђају. А то је, да им је Србија једини „сусед“ који може да економски јача Покрајину. Друге околне државе немају такве могућности. Порука говори и да је најбоље решење реинтеграција отцепљене Покрајине у стару матичну државу Србију.

Оставите коментар