Гугл укида рекламе на Zero Hedge због коментара читалаца

Гугл тврди да су Zero Hedge као и портал The Federalist прекршили правила монетизације свог садржаја и да неки њихови текстови „промовишу нетолеранцију, насиље или дискриминацију на основу расе“

Фото: Пиксабеј

Гугл (Google) је уклонио десничарски сајт Zero Hedge са своје платформе за дигитални маркетинг, због садржаја који, како наводе, промовише мржњу, сазнаје TechCrunch.

Гугл тврди да су Zero Hedge као и портал The Federalist прекршили правила монетизације свог садржаја и да неки њихови текстови „промовишу нетолеранцију, насиље или дискриминацију на основу расе“.

Наводи се и да су проблеми са оба портала настали не у самим текстовима, већ у одељцима за коментаре читаоца.

The Federalist је у овој ситуацији добио само упозерење, док је Zero Hedge уклоњен са Гуглове платформе за дигитални маркетинг, чиме губи велики извор финансирања.

Гугл није једина компанија са којом је Zero Hedge имао несугласица.

Твитер је недавно вратио профил Zero Hedge, који има скоро 750 хиљада пратилаца, након што га је суспендовао раније ове године.

Друштвена мрежа је том приликом саопштила да су модератори погрешили оптужујући претежно либертаријанску веб-страницу за кршење правила против узнемиравања.

Опрема: Стање ствари

(Нова економија, 17. 6. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

Оставите коментар