Доналд Трамп: Не треба ми да решавамо конфликте у земљама за које многи нису ни чули

Посао америчког војника није да обнавља стране нације, већ да штити, и то да снажно штити, нашу земљу од страних непријатеља, рекао амерички председник

Доналд Трамп салутира начелнику војне академије Вест Поинт Дарилу А. Вилијамсу током церемоније промоције питомаца, 13. 6. 2020. (Фото: Џон Минчило/АП)

Председник САД Доналд Трамп је у обраћању дипломцима војне академије Вест поинт рекао да ће њихов посао бити да бране америчке интересе, а не да се боре у „бесконачним ратовима“ (endless wars) у далеким земљама.

Доналд Трамп се последњих дана суочио са бројним критикама због повлачења хиљада америчких војника из Немачке. У Конгресу страхују да ће Америка изгубити утицај на светској сцени.

Пред око 1.000 студената Вест поинта, који су седели поштујући правило физичке дистанце због корона вируса, Трамп је објаснио шта је по његовом мишљењу посао америчког војника.

„Посао америчког војника није да обнавља стране нације, већ да штити, и то да снажно штити, нашу земљу од страних непријатеља. Окончавамо еру бесконачних ратова“, рекао је амерички председник.

Додао је да није посао америчке војске да решава „прастаре конфликте у далеким земљама за које многи нису ни чули“.

Америка, истакао је Трамп, није светски полицајац, али „непријатељи треба да буду на опрезу“.

„Одсад када се будемо борили, борићемо се да победимо“, поручио је Трамп.

Трамп се на академији дотакао теме расне једнакости, која је у жижи јавности од убиства Џорџа Флојда.

„Дошли сте са фарми и из градова, из великих и из малих држава, свих раса, религија, боја. Али када уђете овде, постајете члан једног тима, једне породице, поносно служећи америчку нацију“, рекао је Трамп.

Опрема: Стање ствари

(РТС, 13. 6. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

1 reply

  1. („Посао америчког војника није да обнавља стране нације, већ да штити, и то да снажно штити, нашу земљу од страних непријатеља. Окончавамо еру бесконачних ратова“, рекао је амерички председник Трамп.)

    Ово може да се опише кратком реченицом: – Збогом НАТО! Нека се Глобалисти сами боре за своја богаћења по Свету.

Оставите коментар