Александар Вучић: Пред нама преговарачка платформа која подразумева укидање Резолуције 1244

И ЕУ и Америка ће тражити независност Косова. Ми ћемо да прихватимо разговоре са Европом. То нам неће помоћи ништа, нама је важна наша слога и да људи изађу на изборе, рекао председник Србије

Александар Вучић на свечаности доделе застава 63. падобранској и 72. специјалној бригади Војске Србије (Фото: Сајт Војске Србије)

Говорећи о Косову и Метохији председник Србије Александар Вучић је рекао да наслућује да се води борба да ли ће главну реч водити ЕУ или Америка. Истакао је да не постоји суштинска разлика у решењу које ће да предложе и једна и друга страна.

„И једни и други ће тражити независност Косова. Ми ћемо да прихватимо разговоре са Европом. То нам неће помоћи ништа. Помоћи ће нам наша снага и јединство, па је зато важно да што више људи изађе на изборе“, каже Вучић и додаје да је обједињење и снага важна да бисмо могли тим изазовима да одолимо заједно.

Вучић је истакао да је пред нама нова преговарачка платформа која подразумева укидање Резолуције 1244.

„Списак лепих жеља неодговорних политичара. Косово је њихово чедо, заљуљали су колевку, данас је то чедо мало непослушно. Они знају ко су родитељи те државе. Неће променити свој став ни немачка ни Велика Британија. Очекујем долазак Мирослава Лајчека одмах после избора, можда већ 22. јуна. jа 23. идем у Москву, 25. или 26. јуна идем у Вашингтон. Увек су нас притискали. Не знам зашто вам је важно да ли ће нас за сто ставити Лајчек или Гренел, то неће променити ништа“, рекао је Вучић.

Вучић је говорио о томе шта се налази у платформи коју ће представити Србија и шта она подразумева.

„Ми ћемо свакако прихватити европску страну јер смо на европском путу, али не можемо да кажемо Гренелу „не“. Нама то ништа неће помоћи. Нама је важна наша слога, наше јединство и важно је да људи изађу на изборе. Да покажемо да имамо довољно снаге да кажемо „не“ или да прихватимо компромис. Ми то не можемо решити лако, зато сам рекао Србија неће ићи са белом заставом“, рекао је Вучић.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Спутњик/Искра, 13. 6. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

4 replies

 1. Хиљаду лица Арсена Пушице, глумца

  Ја сам Арсен Пушица, глумац.
  Поникао у снy,
  Растем међу вама. Имам хиљаду лица.
  А ниједно своје.

  Moja лица нису маске.
  Лице расте на мени.
  А ја га одбацим.
  Кад га прерастем.
  Као змија кожу.

  Моја лица нису моја. Али јесу ја.
  Ја дајем живот мојим лицима.
  Aли их не посједујем.

  Ја сам глумац.
  Aли не глумим.
  Мијењам лица. Корачам кроз живот.

  Момчило

 2. ‘Не можемо да Гренелу кажемо ‘не’?????? Чак је и Курти то могао.

  А шта кажу Руси? Зашто Србија не изађе са платформом (коју узгред, никада није имала) коју би подржали Руси? Зашто Србија не истиче 1244?

 3. Извесно је да је некаква инквизиторска преговарачка платформа, као мишоловка натегнута, напета као кишобран, сатерала у ћошак бедног, жвалавог пацова оболелог од издајничког беснила и шизофреног нитковлука, у овој басни страве и ужаса на Балкану брдовитом… Али, мишоловка није пред нама, жртвама пацовске наказности, она може бити само ПОД нама, згажена и искидана у јуришу ослобођења… Тек, истина је да “ преговарачка платформа“ стоји Пред самим и У самом поменутом баснописном пацову, што би рекао врли Момчило, и као маска, и као ја, и као лице… Једино не стоји као ОБРАЗина, јер пацови образа немају… Са мишоловком нестаће и пацова, ето где је слобода, Србље моје…

 4. „Александар Вучић: Пред нама преговарачка платформа која подразумева
  укидање Резолуције 1244“?!

  Само је бојкот избора ЈЕДИНА ПЛАТФОРМА која подразумева УКИДАЊЕ
  АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА и свих његових истомишљеника, јер пристанак и одлазак
  на преговоре значе БЕЗУСЛОВНО УКИДАЊЕ Резолуциј 1244. – ОМЧУ
  ОКО ВРАТА СРБИЈИ и свеколиком СРБству.

Оставите коментар