Жељко Керум: Срби нам могу спасити сезону – не морају да плате, нека дају жито

Триба Србе наговорити да дођу и они би дошли. Има пшенице, житарица. Нека дају жито и кукуруза. То се тако ради, предложио сплитски политичар 

Жељко Керум (Фото: Индекс.хр)

Бивши сплитски градоначелник и подузетник Жељко Керум одлучио се, као независни кандидат, кандидирати на парламентарним изборима.

Далматински портал је разговарао с њим.

„Био сам у дилеми ићи или не ићи. На јесен се увијек покретала кампања за локалне изборе. Рачунао сам, идем на парламентарне изборе, то ми је увод, одморит ћу се два мјесеца па онда наставити у девети за локалне. Обрађујем тржиште студиозно. Гледам појединачно све што треба бирачима. И онима који ме неће бирати. Усуђујем се рећи да потребе града Сплита не зна нитко као што знам ја, ни рјешења не зна нитко као ја“, рекао је Керум.

Србе треба наговорити да дођу

Коментирао је надолазећу туристичку сезону. Каже да има рјешење.

„Ова сезона ће бити лоша, јесен још гора, а зима најгора. Ако идуће године буде лоше, ми смо тешки патос. Ми се морамо окренути сусједима. Министар туризма се треба престати сликавати, требао би звати људе. Словачку, Мађарску, поготово Србију. Они једва чекају доћи на море. Осигурати им сигурност, повољне цијене и субвенције. Пустити људе да уживају и одраде годишњи. Људи би дошли, нас би то извукло ове сезоне. Нама ће доћи нешто Мађара, Чеха, Словака, Словенаца. Талијани неће доћи, али и боље када су заражени.

Срби. Триба њих наговорити да дођу и они би дошли. Да сам министар туризма, ја бих с њиховим министром туризма то ријешио у року од 24 сата. Живит се мора. Треба радити добро, а не зло. Не треба се то ни платити. Они су познати произвођачи. Има пшенице, житарица. Нека дају жито и кукуруза. То се тако ради. Робна размјена. Њихови пољопривредни производи бољи су и сигурнији него они из ЕУ. Могу донит и крменадле па нека једу“, каже Керум.

Опрема: Стање ствари

(Index.hr, 5. 6. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

3 replies

  1. Evo pohitase Srbi na njihovu rivu i svi srecni zeljno cekaju da ih bacate sa nje i *****,da ih besite na vrbe i da slusaju onog vaseg bolesnika tompsona,kao da samo vi imate more.

  2. Наговорите “Србе” из свих београдских НГО-а да дођу, па ако их побацате у море, можда и дођемо догодине (тј. мало сутра).

  3. Други пут… Резервисали смо у Грчкој за следећих сто година.

Оставите коментар