НП Отаџбина: Уместо „Ацо, Србине“ његови обожаваоци би требало да скандирају „Ацо, Шиптаре“

Док се Александар Вучић галантно одриче имовине Републике Србије дотле његове присталице скандирају „Ацо, Србине“

Забрана уласка грађана Србије у јужну српску покрајину само на делу показује штетне последице издајничког Бриселског споразума којим је успостављено тзв. интегрисано упраљање границама, у преводу којим се успоставља граница између централне Србије и Косова и Метохије.

Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ подсећа грађане Србије да је 6. децембра 2012. године Влада Републике Србије на чијем челу је био Ивица Дачић а први потпредседник Александар Вучић унутар Србије монтирала државну границу. Од тада фактички Косово и Метохија делује као одвојена целина од остатка Србије. Подсећамо, такву одлуку нису донеле „досовске“ владе него црвено-црна коалиција коју чине Српска напредна странка и Социјалистичка партија Србије.

У задњих месец дана док се Србија борила са корона вирусом иста та коалиција предала је електро-енергетски систем Косова и Метохије сепаратистима. Дуго је Александар Вучић говорио „Не дам Трепчу, не дам Газиводе“, а онда је – као и сваки издајник у тишини и мраку – имовину грађана Србије као да је лично његова поклонио сецесионистима.

Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ подсећа грађане Србије да је за финансирање хидро-система Ибар-Лепенац Србија узела кредит од више од 100 милиона долара. Делегацији Србије на преговорима у Бечу од 2006. до 2008. године су представници Европске уније предлагали да овај кредит даље наставе да отплаћују сепаратисти из Приштине или пак ЕУ што је делегација Србије одбила. Неколико година касније је Србија отплатила цео дуг. Овај суверени дуг гарантује држави Србији власништво над свом имовином, сва здањима и хидроакумулацијом Газиводе.

Језеро Газиводе (Фото: Wikipedia)

И док се Александар Вучић овако галантно одриче имовине Републике Србије дотле његове присталице скандирају „Ацо, Србине“. А навијачи појединих фудбалских клубова палећи бакљаде на вишеспратницама у Београду издајнику пуштају родољубиву песму „Марш на Дрину“. Можда би прикладније звучало „Марш преко Дрине“. Јер веће националне штете од овог босанског рајетина из Чипулића код Бугојна држави Србији до сада нико није нанео.

Још је лицемернији поступак овог издајника који се дрзнуо да подиже споменик родоначелнику династије Немањић Стефану Немањи. Споменик је рад руског вајара Александра Рукавишникова и треба да буде висок 24 метра. А зашто је лицемерно? Јер је Стефан Немања у бици код Пантине код Вучитрна 1189. године поразио војску византијског цара Манојла Комнина и ослободио садашњи простор Косова и Метохије који Александар Вучић данас предаје сепаратистима. Стога би уместо „Ацо, Србине“ његови обожаваоци требало да скандирају „Ацо, Шиптаре“.

Како радили тако нам Бог помогао!

Косовска Митровица, 29. 5. 2020.
Информативна служба Народног покрета Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“Категорије:Преносимо

Ознаке:, , , ,

Пошаљите коментар

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s