Црногорској авио-компанији забрањено слетање у Београд

У образложењу одлуке наведено је да је одлуком владе у Подгорици нарушен принцип реципроцитета у кретању путника између две државе

Фото: montenegroairlines.com

Авионима црногорског авио-превозника Монтенегро ерлајнса биће ускраћена дозвола за слетање на београдски аеродром „Никола Тесла”, потврђено је вечерас Танјугу у Директорату цивилног ваздухопловства.

Влада у Подгорици у понедељак је саопштила да је одлучила да од 1. јуна отвори границе са низом земаља, али су оне остале затворене за Србију и Републику Српску.

Монтенегро ерлајнс је раније данас најавио да се спрема за обнављање комерцијалних летова, а да ће први летови бити ка Београду.

Директорат цивилног ваздухопловства је, међутим, одлучио да ускрати дозволе црногорском авио превознику, а у образложењу одлуке, како наводе београдски медији, наведено је да је одлуком владе у Подгорици нарушен принцип реципроцитета у кретању путника између две државе.

То, како се наводи, непосредно утиче на реципроцитет у обављању редовног авио превоза из члана 13. став 1. Правилника о издавању одобрења страном авио превознику за обављање међународног јавног авио превоза са Републиком Србијом, и то на штету авио превозника регистрованих у Србији.

Подгоричке „Вијести” су објавиле, позивајући се на неименоване изворе, из извршне власти и националног авио превозника, да су упознати са одлуком српског Директората, преноси Танјуг.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Политика, 26. 5. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар