Влада Аустрије подстицала страх грађана од корона вируса?

Канцелар Себастијан Курц, према протоколу седнице, рекао да је забринут зато што не види праву забринутост у становништву

Чланови владе Аустрије под маскама (Фото: Бета/АП)

БЕЧ – Аустријска влада је свесно подстакла страх од инфекције корона вирусом код становништва, произилази из протокола седнице владе који је објавио радио „Ое1”.

На тој седници је канцелар Себастијан Курц рекао је да би становништво требало да има страх од инфекције, односно смрти чланова породице.

На седници Кризног штаба Министарства здравља 12. марта, у Влади су, поред канцелара, учествовали вицеканцелар, министри здравља и унутрашњих послова, као и експерти.

Курц је, према протоколу седнице, рекао да је забринут зато што не види праву забринутост у становништву.

На то је вирусолог Хервиг Коларич рекао да се становништву мора јасно ставити до знања да се ради о потенцијално смртној болести, а не само о једноставном грипу.

Као пример, навео је епидемију богиња у Великој Британији током 1990-тих, где су власти подстакле страх становништва.

У протоколу се даље наводи да је Курц истакао да људи треба да се плаше инфекције или смрти чланова својих породица, а да се истовремено треба уклањати страх по питању снабдевености намирницама, струјом и слично, преноси Танјуг.

На извештај о протоколу седнице реаговао је кабинет канцелара из којег је речено да је Курц „само показао разумевање за страх за чланове породице”.

После те седнице је Курц, у својим обраћањима јавности, стално упозоравао становништво, и то порукама да ће ускоро свако знати неког ко је умро од корона вируса.

Коларич указује да без драстичног упозорење, мере владе не би биле прихваћене.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 27. 4. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

1 reply

  1. (БЕЧ – Аустријска влада је свесно подстакла страх од инфекције корона вирусом код становништва, произилази из протокола седнице владе који је објавио радио „Ое1”.)

    Свака сличност са понашањем нашег државног врха у овој пандемији је очигледна.

Оставите коментар