СЗО исправила упозорење: Антитела ипак штите излечене од нове заразе корона вирусом

СЗО је направила пропуст у обавештавању јавности о пандемији и у фебруару ове године када је објавила да нема доказа о преношењу новог корона вируса са човека на човека

Светска здравствена организација (СЗО) исправила је властито упозорење. Наиме, неке земље су ових дана најавиле издавање „имунитетских пасоша” или „сертификата о непостојању ризика (од заразе)”, за људе који су прележали ковид 19, али је СЗО упозорила да нема доказа да су људи који су оздравили од болести ковид 19, и имају антитела, заштићени од нове инфекције.

Твит о том проблему у међувремену је избрисан са странице СЗО што је изазвало конфузију на друштвеним мрежама. Убрзо је објављен нови у којем се објашњава како се очекује да ће већина заражених развити антитела која би им помогла у заштити.

СЗО је направила пропуст у обавештавању јавности о пандемији корона вируса и у фебруару ове године када је објавила да нема доказа о преношењу новог корона вируса са човека на човека.

„Прелиминарна истрага коју су спровеле кинеске власти није пронашла никакве јасне доказе преноса новог корона вируса (2019-nCoV) идентификованог у Вухану, у Кини, са човека на човека,” гласила је објава СЗО на Твитеру 14. фебруара. Истини за вољу, у том тренутку било је потврђено мање од 50 случајева у Кини и само два изван ње, у Јапану и на Тајланду.

Најоштрији у критици рада СЗО је амерички предсједник Доналд Трамп. Он је 15. априла привремено обуставио финансирање СЗО због њеног „лошег управљања” епидемијом корона вируса.

„Погрешили су. Прекасно су прогласили пандемију, а требали су то учинити пуно раније. Супер је кад такве организације добро функционишу, али они су у овом случају све направили погрешно и стали су на страну Кине. Зауставићемо финансирање СЗО”, рекао је Трамп на конференцији за новинаре.

САД је највећи донатор Свјетској здравственој организацији са више од 500 милиона долара годишње.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 27. 4. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

4 replies

  1. Залетели су се па се сада исправљају јер ако се после прележаног крунског СЗО вируса не стварају антитела у организму онда се, такође, не стварају и приликом вакцинације и онда не би имали причу којом ће да оправдају присилну вакцинацију.

  2. Светска антиздравствена организација је ту да слуђује народ.

  3. @Птичији грип, свињски грип, слепомишији (панголински) грип…

    Оцена коментара: 10 /десетка/!

  4. @ Драган Славнић – захваљујем!
    С тим у вези, требало би видети и да ли је, можда, са порастом смртности од короне у протекла два месеца у свету истовремено (изненадно) опала смртност узрокована од других, пре свега хроничних болести (од рака, шећерне болести, поремећаја кардиоваскуларног система)?

Оставите коментар