Апел адвокатима за бесплатну правну помоћ верницима који желе да судски заштите право на слободу вероисповести

Позивамо све адвокате спремне да чине милост прогоњенима Христа ради да своје податке оставе порталу „Стање ствари“, а ми ћемо се потрудити да они благовремено буду прослеђени свима којима су уистину потребни

Имајући у виду да је православним Србима Наредбом министра унутрашњих послова противно Уставу Републике Србије (чл. 202) онемогућено да учествују на Светим Литургијама и да ће стога током наступајућих највећих хришћанских празника бројни верници имати потребу за правном заштитом, обраћамо се овим

АПЕЛОМ

Свим адвокатима, а нарочито оним међу њима који се сматрају верним чадима наше Српске Православне Цркве, да пруже бесплатну правну помоћ свим грађанима који буду желели да судским путем заштите своје уставно право на слободу вероисповести.

Истовремено, подсећамо да је пред нама последња, Страсна седмица Часног поста, када се постом и молитвом припремамо да достојно дочекамо Васкрслог Христа, стога нам се ваља сетити богомудрих речи великог учитеља Цркве Христове, Св. Јована Златоустог, који нас опомиње: „Не размећи се празним постом, јер он сам по себи не узводи на небо, ако нема и сестру своју – милостињу, јер је она сједињена с њим, и међу њима је не само братски и присан однос, већ милостиња служи чак као ослонац посту.“  Учињено сиромасима Господ прима као учињено себи: „Заиста вам кажем: кад не учинисте једноме од ових најмањих, ни мени не учинисте“ (Мт. 25, 45)

Знајући то, позивамо све адвокате спремне да чине милост прогоњенима Христа ради да своје податке оставе порталу „Стање ствари“, а ми ћемо се потрудити да они благовремено буду прослеђени свима којима су уистину потребни.

Како радили, тако нам Бог помагао!Categories: Моба

Tags: , , ,

3 replies

  1. Значи, прво масовно подношење захтева за кретање у време полицијског часа, а затим масовна тужба. Прво домаћим судовима, да се задовољи форма, а затим међународним, да се донесе правична пресуда. Није циљ наплата обештећења, циљ је склањање погубног преседника и његове касте.

  2. Десетине нас, који смо у контакту, на порталу е- управе смо поднели захтеве за дозволу присуствовању богослужењима, али нам је у циркуларном одговору речено да нам је захтев ОТКАЗАН, јер смо се обратили НЕНАДЛЕЖНИМА! Срамно!

  3. Пото нам одбијају захтеве електроски молим некога да нас упути да ли је само слање захтева електронски довољно за тужбу и како да сачувамо доказ да смо послали захтев и да смо одбијени јер они наводно нису надлежни?Хвала

Оставите коментар