ВЕСИЋ ЕСТЕТСКИ: Прекривачи на скелама мораће да буду осликани Вучићевим уметничким портретом!

Свака од 141 фасаде која се реновира у Београду имаће уметничко дело, скулптуру или рељеф са ликом Александра Вучића, најавио Горан Весић ексклузивно за „С*ање ствари“

Пример добре праксе за „скелеџијску уметност“ – портрет Председника са мостом, фабрикама и св. Петком (Фото: Јужне вести)

Београд, 4. 3. 2020. (С*ање ствари) – Заштитни прекривачи скела на радовима који се изводе у Београду мораће убудуће да буду осликани репродукцијама неког од уметничких дела на којима је представљен председник Србије и СНС-а Александар Вучић, одлучила је Скупштина Београда.

Приликом образлагања предлога ове одлуке, заменик градоначелника Горан Весић је рекао да ће преузимање апликација уметничких дела за инвеститоре бити бесплатно, а ће се за младе и старе уметнике (цртаче Вучића) издвојити 100 милиона евра из градског буџета.

Најдражи Председник са најдражим портретом (Фото: Бета/Милан Обрадовић)

„Уштедели смо доста новца тако што не исплаћујемо новац за превоз запосленима у Београду, па смо у ситуацији да та средства паметније преусмеримо: у јачање уметничког дворског сликарства и за право Београђани да понекад виде лик омиљеног Председника“, рекао Весић и додао да ће свака фасада која се реновира морати да има „неко уметничко дело, скулптуру или рељеф са ликом Александра Вучића“.

Заменик градоначелника је рекао да се на подручју Београда завршава само 141 нова фасада, да то није довољно колико би требало да има портрета Председника и да ће се радити на пројекту „више реновирајућих фасада, више Вучића“.

(С*ање ствари)Categories: Вести као да су праве

Tags: , , , ,

4 replies

  1. Molim vas recite mi da je ovo samo neka neukusna sala ili je Vesic stvarno prolupao?

  2. Vera, пажљиво читајте!
    То пише С*ање ствари:)

  3. Изгладе да чак ако би се ”С*ање Ствари” писало са великим ”Р” уместо ”*” ни то не би помогло свима.

    Али, није проблем што људи промашују да виде да се ради о гротескно лажним вестима.

    Већи је проблем, ако не и трагедија, што је наша стварност постала толико фантастично-бизарна да чак и сасвим уврнуте вести са С*ања Ствари изгледају као веродостојне.

  4. S*anje Stvari stvarno sam previdela. Obicno citam sve detaljno i pazljivo. Na samo pominjenje imena vecitog zamenika gradonacelnika pada mi mrak na oci pa valjda odatle i moja greska. U svakom slucaju hvala na opomeni. Uzimam dobronamerno

Оставите коментар