Нова економија: Додатна 4,5 милиона динара за радове на београдском Тргу Републике

За додатне радове на Тргу републике компанији Штрабаг биће исплаћено још 4,5 милиона динара

Трг републике (Фото: Н1)

Дирекција за грађевинско земљиште и изградњу Београда објавила је одлуку о додели уговора по којој ће компанији Штрабаг бити исплаћено још 4,5 милиона динара за додатне радове на уређењу Трга Републике.

Посао је додељен Штрабагу са подизвођачем Инвест градња, у преговарачком поступку, а односи се на санацију и рестаурацију канделабра око споменика кнезу Михаилу Обреновићу.

Поступак је покренут 3. јануара као посебна јавна набавка, а не у оквиру претходне набавке за радове на уређењу Трга Републике.

Истог дана је заменик градоначелника Београда Горан Весић изјавио да ће град са Штрабагом преговарати око трошкова за санацију канделабра у вредности од 4,5 милиона динара.

Рок за завршетак ових преговора померен је на 22. јануар, а одлука о додели уговора објављена је на порталу јавних набавки 10. фебруара.

Оригинални уговор за целокупне радове на Тргу Републике био је вредан 768,2 милиона динара, али је ова цена увећана изменама уговора од 3. септембра на 802 милиона динара.

Заменик градоначелника Весић изјавио је, међутим, да је компанија извела радове за укупно 744,4 милиона, кад се урачунају и радови око споменика кнезу Михаилу.

Уговор за радове на Тргу Републике продужен је 23. октобра прошле године на 23. јануар, иако су радови завршени, а у објашњењу Дирекција је навела процедуралне разлоге.

Опрема: Стање ствари

(Нове економија, 13. 2. 2020)

Прочитајте јошКатегорије:Вести над вестима

Ознаке:, ,

Пошаљите коментар

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s