Александар Вучић: Пронашли смо најбољу могућу меру помоћи Србима да одбране светиње у ЦГ

Немешањем у унутрашње ствари Црне Горе и борбом за права Срба и СПЦ на један пристојан и демократски начин пронашли смо праву меру, рекао председник Србије

Александар Вучић (Фото: А. Васиљевић)

Председник Александар Вучић рекао је да не може да очекује да ће Закон о слободи вероисповести у Црној Гори бити повучен и додао да подржава народ који мирно протестује, тражи своја права и жели да сачува своје светиње.

На питање Спутњика да ли се нада да ће Закон о слободи вероисповести ипак бити повучен, Вучић је рекао да се увек нада, али да би било бесмислено да каже да то очекује, преноси Танјуг.

„Надам се, било би добро, а и ако се то не догоди, овај глас који је подигнут, јесте глас непокореног и непокорног народа, народа који неће да одустане од својих светиња и од свог идентитета. Ако неко дирне у идентитет народа, онда добије такав одговор какав смо видели претходних недеља. Тако да, шта год ви правно радили, суштински, на терену људи се понашају другачије”, навео је Вучић.

Упитан да ли је уз народ у Црној Гори који шета сваког четвртка и недеље и да ли би им се придружио, Вучић је одговорио:

„Како да нисам, ја сам то и хтео, али да то не би било протумачено другачије и као мешање у унутрашње ствари друге државе, нисам отишао. Да ли подржавам народ који мирно протестује, који мирно тражи своја права, који жели да сачува своје светиње, како мислите да мој одговор може да буде другачији од „да” и то једног великог „да”, нагласио је Вучић.

На питање како држава може да помогне Србима да одбране своје светиње у Црној Гори, рекао је да мисли да „ми на најпаметнији и на врло достојанствен начин то чинимо”.

„Дакле, немешањем у унутрашње ствари Црне Горе, али истичући и борећи се за права нашег народа у Црној Гори, за опстанак Српске православне цркве, не на један насилан начин, већ на један пристојан, демократски, правни начин, чини ми се да смо пронашли најбољу могућу меру”, рекао је Вучић.

Део наслова и опрема: Стање ствари

(Политика, 12. 2. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

3 replies

 1. Коју? Иза кулиса, и путем режимских медија, помажете усташонегрину Милу, док јавно, као бајаги, подржавате Србе и СПЦ, а не мичете прстом да им помогите – напротив!

 2. Тако је, брате! Ништа није и ништа неће урадити. Него, зашто ми у Србији не правимо литије? Као што глодар у Црној Гори има да падне, тако и његов брат близанац овде нема шта да тражи, нема због чега да даје некакве изјаве и нема чему да се нада. Једноставно, преседник СНС-а никоме изван тог клана није битан. Отео је власт и мора бити најурен и кажњен. Ово су биране речи у односу на оне које је заслужио. Ако не падну заједно, ништа нисмо урадили.

 3. Aлександар Вучић: Пронашли смо најбољу могућу меру помоћи Србима да одбране светиње у ЦГ

  Ne bih se slozio. Rekao bih da je Vucic pronasao najbolju mogucu meru :

  1) Da pomogne Milu Djukanovicu da zadrzi vlast.
  Milo je javno objavio da je Crna Gora napadnuta i optuzio pacifiste da nisu dovoljno patrioti. Podrska naroda garantovana !

  2) Da pomogne Milu Djukanovicu da udalji Srbe sa kljucnih mesta drzave, pravdajuci to izjavom ministra Loncara da « on gleda » da u srpskom zdravstvu nema Crnogoraca

  3) Da montiranim srpsko-crnogorskim sukobima zamagli neogranicenu mafijasku kontrolu novca u Srbiji. Pogledajte clanak Milojka Pantica iz Danasa :

  https://www.danas.rs/dijalog/licni-stavovi/vuciceva-destrukcija/

Оставите коментар