Ђорђе Вукадиновић: Осим цензуса смањити и број потписа потребних за кандидатуру за изборе

Народни посланик Ђорђе Вукадиновић предложио је да се поред смањења цнезуса смањи и број неопходних потписа за кандидовање посланичке листе

Ђорђе Вукадиновић (Фото: НСПМ)

„Поднео сам у уторак, 4. фебруара, два амандмана на предлог Закона о и изменама и допунама о парламентарним и локалним изборима, јер сматрам да је потребна допуна тим изменама, које је предложио владајући режим, а којим би изборни цензус био спуштен са 5 одсто на 3 одсто. Ако се за толико смањује изборни цензус, значи за 40%, онда је потребно да се за толико смањи и број потписа који су потребни да би се кандидовало на изборима“, рекао је на конференцији за медије, у среду 5. фебруара, независни народни посланик Ђорђе Вукадиновић.

„То би се применило како на републичком, тако и на локалном нивоу, јер главни мач за мање и мање богате странке, покрете и удружење грађана је та обавеза да се сакупи у кратком периоду, на одређеном месту, оверених и плаћених 10.000 потписа. Иначе, у много већим земљама или државама са старијом демократском праксом потребно је или мање потписа или у опште не постоји потреба да се они скупе. Пошто владајућа већина никада не жели да прихвати било какав предлог опозиционих посланика не бих имао ништа против да мој предлог измене изборног закона прихвати владајућа већина као свој, па да га на тај начин предложи Скупштини на усвајање“, предложио је Вукадиновић.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Србин.инфо, 6. 2. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

2 replies

  1. Проблем г-дина Ђорђа јесте што није студирао природне науке, рецимо физику. Онда би знао да није рад свако трошење енергије и материје, већ само оно које даје производ (резултат рада). Иако је скоро свака његова дискусија била конструктивна и корисна, ниједан његов предлог у Скупштини није прихваћен. Ништа, нула, зеро, нотинг, нихтс, нада, ничего. А вређали су га, одузимаи му реч, исмева ли га, измишљали надимке, као Ђорђе Влах итд итд. И шта онда да мислим, који му је мотив да са Чедом, Чанком, Чомићком, Марјаном, Шапићем и Шешељем да легимитет Скупштини која треба да испуни само један задатак – одрицање од КиМ.

  2. Zorz je pokusao kao Vlah, sada kada postave uslov od 40% zena, moze da pokusa kao zena, stavi periku, obuce haljinu, malo sminke i, eto, Zorzeta sa drzavnog budzeta.

Оставите коментар