Александар Вучић: Иако бисмо могли да приуштимо С-400 – то не радимо

Вучић рекао да хоћемо да будемо у ситуацији да можемо да заштитимо своју земљу и да не будемо лак плен и шака зоби, као некада

Александар Вучић у Давосу (Фото: Инстаграм/Танјуг)

Србија купује само одбрамбено наоружање, да не би била лак плен, одговор је председника Александра Вучића на примедбе и питања која су му, како је пренео новинарима у Давосу, упућене на панелу „Дипломатски дијалог на тему Западног Балкана“.

„Биле су примедбе на рачун Србије, а највећа примедба је била зашто се наоружавамо и купујемо оружје од Русије. Мој одговор је био прилично снажан и уверљив. Рекао сам да ми купујемо само одбрамбено оружје и да не купујемо офанзивна средства, ни близу колико сви други купују офанзивна средства. Са друге стране, иако бисмо могли да приуштимо себи систем С300/400, то не радимо“.

Вучић је рекао новинарима да је данас присуствовао на два панела, политичком и економском, као и да не може због „четам хаус“ правила не сме да открива ко је и шта тачно рекао.

Каже да свакако хоћемо да будемо у ситуацији да можемо да заштитимо своју земљу и да не будемо лак плен и шака зоби, као што смо некада били.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик/Искра, 21. 1. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар