Фонду ККР одобрено преузимање 42,5 одсто удела у „Axel-Springer”-у

Инвестициони фонд ККР&Co стекао је 42,5 одсто удела у компанији Аксел Шпрингер СЕ

Инвестициони фонд ККР&Co стекао је 42,5 одсто удела у компанији Аксел Шпрингер СЕ и право вршења заједничке контроле над овом компанијом с немачком компанијом Axel-Springer Gesellshaft fur Publizistik Gmbh (АСГП), наводи се у решењу којим је Комисија за заштиту конкуренције (КЗК) одобрила ову пословну трансакцију, пренео је Танјуг.

Циљ је, навео је ККР, повећање вредности пословања компанија у које се улаже ради остваривања профита од њихове евентуалне продаје, наводи се на сајту Комисије за заштиту конкуренције.

КЗК је концентрацију одобрила јер ККР Група није присутна у Србији на релевантним тржиштима, односно јер између учесника у концентрацији у Србији нема преклапања на релевантним тржиштима.

ККР се у документу наводи као компанија која контролише више друштава која се глобално баве дистрибуцијом медија, али ниједно од тих друштава није активно на истим тржиштима као Аксел Шпрингер у Србији. Према подацима за 2018. годину „Аксел Шпрингер” на тржишту штампања дневних новина за сопствене потребе и услужно у Србији има учешће између 70 и 80 одсто.

Ова компанија издавач је дневних новина „Блиц”, недељника НИН, Блиц жена и Блиц пулс, присутно је у продаји простора за оглашавање на специјализованим веб сајтовима, као и на тржишту продаје простора за интернет оглашавање.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 17. 1. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар