Одржан хитан састанак у Влади Србије због загађења

Широм Србије се тешко дише данима пошто је, према подацима Агенције за заштиту животне средине, ваздух у многим градовима у категорији „јако загађен“

Поглед на Булевар Деспота Стефана у Београду (Фото: Нова економија)

Премијерка Ана Брнабић сазвала је хитан састанак у Влади поводом ситуације у вези са загађењем ваздуха у Србији, сазнаје РТС.

Како сазнајемо, састанак је заказан у 15 часова.

Београдски медији преносе да су на састанак позвани министри животне средине, здравља и енергетике, представници Агенције за заштиту животне средине, РХМЗ-а, Града Београда, МУП-а.

Широм Србије се тешко дише данима пошто је, према подацима Агенције за заштиту животне средине, ваздух у многим градовима у категорији „јако загађен“.

Фото: Јарослав Пап/Танјуг

Ситуација је алармантна у Ваљеву, где је концентрација штетних ПМ-10 и ПМ-2,5 честица прелазила 300 микрограма по кубном метру.

Заштитник грађана Зоран Пашалић покренуо је у понедељак поступак контроле рада Министарства за заштиту животне средине, као и поступак према шест локалних самоуправа.

Тим поводом огласио се и министар Горан Триван, који је рекао да је Министарство урадило свој део посла и додао да је сада ред на локалне самоуправе.

Опрема: Стање ствари

(РТС, 15. 1. 2020)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading