Александар Вучић: Ваздух нам је лошији за онолико колико нам је стандард виши

Да ли смо имали бољи ваздух пре две, четири или 10 година, упитао се председник Александар Вучић

Александар Вучић на отварању фабрике Knott Autoflexx Yug (Фото: Драган Кујунџић/Танјуг)

Председник Србије Александар Вучић позвао је министра за заштиту животне средине Горана Тривана да „мало живне“, и најавио хитне мере Владе због загађења ваздуха у Србији.

„Питао сам (премијерку) Ану Брнабић да ли је жив министар надлежан за животну средину, да се јави, каже нешто, пита нешто грађане“, рекао је Вучић у Бечеју, након отварања новог погона фабрике Кнотт Аутофлеxx Yуг.

Он је рекао да је Триван из Социјалистичке партије Србије, али да ће опозиција сигурно оптужити њега – Вучића и за загађење ваздуха јер „им је Вучић био крив и за кишу и сушу“.

По његовим речима, загађењу ваздуха доприноси и то што је „порастао стандард грађана па је више аутомобила“.

„Долазећи на посао видео сам да је у скоро свим колима по једна особа“, рекао је Вучић, наводећи да изгледа никоме, ко критикује данас, није било важно какав је ваздух био некад раније.

„Да ли смо имали бољи ваздух пре две, четири или 10 година? Ваздух је лошији онолико колико нам је стандард виши (…) Хоћете зелену енергију, а нећете мале хидроелектране, хоћете да затворите Колубару, да се договоримо, да затворимо радна места“, упитао је Вучић.

Опрема: Стање ствари

(Н1, 15. 1. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар