Приштинска Газета: Убијен сведок Специјалног суда?

Ко стоји иза убиства Назмија Рустемија, 63-годишњака из Приштине који је пре месец дана пронађен мртав близу језера Бадовац, полицијске службе још увек нису откриле

Фото: КоССев

Прошло је готово месец дана од када је у близини језера Бадовац шумски инспектор Назми Рустеми пронађен мртав. Речено је да је његово убиство повезано са послом који је обављао дуги низ година. А заправо је 63-годишњак, како ексклузивно сазнаје телевизија Т7, био заштићен сведок Специјалног тужилаштва, саслушан три месеца пре него да буде пронађен мртав, преноси Газета Експрес.

Ко стоји иза убиства Назмија Рустемија, 63-годишњака из Приштине који је пре месец дана пронађен мртав близу језера Бадовац, полицијске службе још увек нису откриле.

Објављено је да се прво посумњало у то да је Рустеми могао бити убијен из разлога који се односе на посао који је покојник обављао дуги низ година.

Међутим, изгледа да је разлог сасвим другачији. Тако барем тврди његова породица. Телевизија Т7 утврдила је да је покојник био сведок Специјалног тужилаштва. Чак три месеца пре него да буде пронађен мртав, испитивали су га специјални истражитељи као сведока.

То је Телевизији Т7 потврдила његова супруга Ељмазе Рустеми.

„Рекао је да су га позвали из Еулекса и отишао је, а кад је дошао, рекла сам – шта је било, рекао је, ништа, добро је и ништа. Задњи пут овде у ЕУЛЕX-у је био“, каже његова супруга.

Чак је рекла да је покојник који је радио као шумски инспектор у општини Приштина имао проблема и раније. Пре много година непознате особе су му запалиле аутомобил.

„Кола су му запалили пре три године у дворишту, сада су га скроз узели“, каже Ељмазе Рустеми.

Чланови породице кажу да га је ОВК чак и за време рата већ узимала као таоца.

У међувремену, Т7 је такође путем имејла упитао Специјално тужилаштво да ли је покојник био сведок.

Али у писаном одговору у овом телу за правду рекли су да не могу да коментаришу истрагу тужилаштва из професионалних, етичких и правних разлога.

Међутим, супруга покојника тражи од агенција за спровођење закона да случај разјасне у најкраćем могуćем року.

„Истрага иде врло полако, информације уопште нисмо добили до сада, био би нам ћеф да се заврши ова ствар да знамо како и шта кажу већ једном. Нама ништа нису рекли, ја не знам да је мој супруг имао проблем уопште, а држава треба да зна јер се они баве тим стварима. Тражимо да се расветли, како ми ништа не знамо, нити нам је рекао ја сам се сукобио са неким, нити је ишта причао“, изјавила је супруга покојног.

Телевизија Т7 је у уторак такође послала питања приштинском тужилаштву, али није добила одговор.

Нити је директор инспекције Адонис Тахири желео да разговара о убиству шумског службеника.

Рустеми је пронађен мртав поред језера Бадовац 18. децембра 2019. године.

Са албанског изворника посрбио: KoССев

Опрема: Стање ствари

(КоССев, 14. 1. 2020)



Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading