Небојша Медојевић: У Скупштини Црне Горе спроведен државни удар

Ово је увод у полицијску државу, у парламенту је јуче спроведен прави државни удар, изјавио је један од челника Демократског фронта Недојша Медојевић

Небојша Медојевић (Фото: Борис Пејовић/Вијести.ме)

Функционер Демократског фронта Небојша Медојевић казао је да су јуче бранили праве вриједности Црне Горе.

Скупштина Црне Горе синоћ је усвојила Закон о слободи вјероисповијести. Усвајању закона претходили су инциденти у Скупштини након одбијања амандмана Митрополије црногорско-приморске на предложени Закон о слободи вјероисповијести, које је у скупштинску процедуру ставио Демократски фронт. Након инцидента су ухапшене 22 особе – 18 посланика ДФ-а и још четири особе. Послије узимања изјаве Милун Зоговић, Андрија Мандић и Милан Кнежевић задржани су у полицији, док су остали посланици пуштени.

„Ми смо јуче, као посланици најјаче опозиционе партије у Црној Гори бранили част, образ, достојанство, традицију, праве вриједности Црне Горе и поносни смо на све што смо јуче урадили“, казао је Медојевић.

Он је истакао да нема потребе да исказује солидарност и бригу због три брата – Андрије Мандића, Милана Кнежевића и Милуна Зоговића који су још задржани у „казаматима црногорске полиције са смијешним образложењима корумпираних и купљених тужилаца“.

„Јуче су посланици ДФ-а бранили темељне вриједности Црне Горе и без обзира на политичке разлике, знамо да је однос према Православној цркви, православљу и Митрополији у ствари однос према нашој прошлости, однос према темељима ове државе и будућности“, истакао је он.

Медојевић је казао да је цијела јавност видјела да нијесу направили никакав инцидент:

„ДФ је јуче био на бранику оних правих старих вриједности и ми ћемо наставити да се боримо. Сви грађани који нас данас интензивно контактирају, од нас очекују даље планове и активности. ДФ увијек има план за све што нас чека“.

Он је казао да очекују да ће њихове колеге бити пуштене на слободу, наводећи да ће брзо кренути у политичке консултације “како даље поступати и артикулисати огромно народно незадовољство због оног што је јуче виђено у парламенту”.

Одговарајући на питање шта ће предузети у наредним данима, Медојевић је казао да су и претходних дана имали посебну обавезу према Митрополији и покушавали да синхронизују активности са грађанима, организацијама, колегама из опозиције…

„Надамо се да ћемо у наредним данима и са њима успоставити одређену комуникацију, како да, као опозициона јавност, одговоримо… Ово је увод у полицијску државу, у парламенту је јуче спроведен прави државни удар“.

Медојевић је исказао оштар протест због пребијања грађана и владике Методија.

Медојевић је рекао да је казна која им је изречена, да не могу ући у Скупштину 15 дана, неутемељена.

Он је казао да у Скупштини није било инцидента, већ само гуркања.

„Нисмо никог напали физички, јесмо размијенили оштре ријечи“.

Посланик ДФ-а Славен Радуновић је истакао да ће план о даљем дјеловању ускладити са црквом и да неће вући једнопартијске потезе.

Жељка Вучинић

Наслов и опрема: Стање ствари

(Vijesti.me, 27. 12. 2019)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар