Андрија Мандић: Одустали смо од спречавања гласања о закону на позив митрополита Амфилохија

Ви радите једну страшну ствар. Апелујем на вас последњи пут да то не чините, поручио је у црногорској Скупштини Андрија Мандић

Андрија Мандић (Фото: Борис Пејовић/Бета)

Један од лидера Демократског фронта (ДФ) Андрија Мандић саопштио је данас у Скупштини Црне Горе да је тај политички савез, на позив митрополита црногорско-приморског Амфилохија, одустао од плана да спречи гласање о Предлогу закона о слободи вероисповести.

„Добили смо и прихватили позив нашег митрополита Амфилохија да одустанемо од онога што смо планирали. Хтели смо овде, у Скупштини, да, како би наш народ рекао, направимо бугарску скупштину. То је она скупштина која не може да се одржи и донесе одлуке. Ви радите једну страшну ствар. Апелујем на вас последњи пут да то не чините“, истакао је Мандић.

Он је рекао да ће Предлог закона о слободи вероисповести проћи у Скупштини „као писмо кроз пошту“.

„Када се нешто страшно деси и будете имали проблеме, а нема породице која нема проблеме – можда баш тада закључите да сте се огрешили“, рекао је Мандић.

Председник Скупштине Иван Брајовић рекао је да је лепо што су посланици ДФ-а добили такву сугестију од митрополита Амфилохија.

„Ова држава ће функционисати у најбољој могућој жељи да буде на услузи свим грађанима Црне Горе, и нико неће нападати некажњено њене институције“, поручио је Брајовић.

Више стотина свештеника и монаха Митрополије црногорско-приморске, предвођених митрополитом Амфилохијем и епископом Јоаникијем, окупило се јутрос испред зграде Скупштине Црне Горе у знак протеста због доношења закона о слободи вероисповести.

У црногорском парламенту данас (24. 12) почиње седница на чијем дневном реду је Предлог закона о слободи вероисповести којем се оштро противи СПЦ а јуче је и представник Римокатоличке бискупије рекао да га треба дорадити и да сада није време за његово усвајање.

Опрема: Стање ствари

(Данас, 24. 12. 2019)

Београд: Патријарх Иринеј примио Андрију Мандића и Милана Кнежевића

Његова светост Патријарх Иринеј благословио је Андрију Мандића и Милана Кнежевића да се на сваком мјесту и у свакој прилици боре и не одустану од одбране наше свете православне цркве

Вечерас у Београду Његова светост Патријарх Иринеј примио је у посјету лидере Демократског фронта Андрију Мандића и Милана Кнежевића.

Како ИН4С сазнаје, Мандић и Кнежевић су се захвалили поглавару Српске православне цркве на ставу и подршци Синода СПЦ поводом најаве усвајања Предлога закона о слободи вјероисповијести и отимања имовине једине канонски признате православне цркве.

Они су упознали патријарха са ситуацијом у Црној Гори која је драматична.

Његова светост Патријарх Иринеј благословио је предсједника Нове српске демократије Андрију Мандића и Демократске народне партије Милана Кнежевића да се на сваком мјесту и у свакој прилици боре и не одустану од одбране наше свете православне цркве.

Наслов и опрема: Стање ствари

(ИН4С, 25. 12. 2019)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

1 reply

  1. Патријарх треба да уступи место Амфилохију, а Вучић Милу Ђукановићу, који ће спојити Црну Гору и Србију и нову државу назвати ЦРНА СРБИЈА.

Оставите коментар