N1: Случај Јовањица – са ким се чуо ухапшени власник плантаже са марихуаном

Сад је тема и са ким се ухапшени Колувија чуо, пре него што је полиција упала у његове пластенике у Старој Пазови и уместо салате открила тоне марихуане

Извор: МУП/Снимак екрана

Након што су медији, после велике заплене неколико тона марихуане на плантажи органске хране у Старој Пазови, подсетили да су те пластенике обилазили министар Александар Вулин, члан председништва СНС-а Зоран Бабић и члан градског већа у Београду Драгомир Петронијевић, опозиција сада оптужује да се са ухапшеним власником плантаже Предрагом Колувијом у току хапшења чуо политички и породични врх око председника Вучића.

Не прича се само о томе ко је све из државног, градског и страначког врха Српске напредне странке са власником компаније „Јовањица“ Предрагом Колувијом обилазио плантажу здраве хране. Сад је тема и са ким се ухапшени Колувија чуо, пре него што је полиција упала у његове пластенике у Старој Пазови и уместо салате, открила тоне марихуане.

„С ким је контактирао, када је контактирао из врха државе и да то буду докази у истрази. И шта је улога Андреја Вучића у читавом овом послу. И зашто је баш њега Колувија звао када је било хапшење. Имам информације из полиције, то је већ утврђено да је Колувија први позив током хапшења био управо упућен Андреју Вучићу“, рекао је Мирослав Алексић из Народне странке.

Убрзо пошто су ове оптужбе изнете, на полицијској вежби у Смедереву, срели су се председник Вучић и министар полиције.

„Само секунд, да нас оставите насамо“, рекао је председник Србије Александар Вучић.

После краћих консултација, пред новинаре је изашао министар Стефановић, ког опозиција, такође, оптужује да је контактирао са ухапшеним Колувијом, осумњиченим да је шеф криминалне групе, која је узгајала и продавала дрогу.

„Чуо сам тамо да помињу како смо наводно ја или брат председника Вучића умешани у ово или да имамо контакт с тим људима. То је апсолутно болесна измишљотина. Свако ко покаже да смо икад имали било какав контакт с тим људима, ево спремни смо да идемо одмах. Али наравно да је то апсолутна лаж и они се уплећу у клупко својих лажи“, рекао је министар унутрашњих послова Небојша Стефановић.

А у шта ли се уплело Министарство пољопривреде, када је у априлу дозволило да се у пластеницима Јовањице узгаја индустријска конопља?

Инсајдер наводи да је имао увид у то решење. Док остали медији преносе да им је у Тужилаштву за организовани криминал речено да се са узгојем марихуане на том газдинству почело још у јануару. Да ли су икада пољопривредни инспектори проверавали коме дају дозволу, а и шта буја у Старој Пазови?

У министарству наводе да на та питања не могу да одговоре све док траје истрага о заплени готово 650 килограма марихуане спремне за продају и још скоро четири тоне те опојне дроге у сировом стању, управо у пластеницима фирме Јовањица.

Наслов и опрема: Стање ствари

(N1, 28. 11. 2019)Categories: Преносимо

Tags: , , , , , ,

4 replies

 1. Vic:
  Kaze unuk babi:
  -“vidi, imam odlicnu ideju da pocnem biznis u poljoprivredi, ima jedna strava nova kulutra, donosi mnogo para..”
  – baba: “a jel’ hapsi policija zbog toga?”
  -unuk: “ma nee, ne brini, sve je bezbedno”
  -baba: “onda batali, ne isplati se”

  Ova ekipa je imala savrsen plan…skoro…onda je nesto poslo po zlu, i to bi bilo najzanimljivije da se utvrdi, sta tacno…

 2. Набављам намирнице преко МАКСИ ОНЛИНЕ. Фирма ЈОБАЊИЦА се наводи као произвођач органске хране и препоручује од МАКСИЈА као СРПСКИ БРРЕНД. Да ли некоме пада на памет да је ово напад на једну од ретких српских форми које се баве ОРГАНСКОМ ХРАНОМ, о којој нас експерти информишу као овеликој будућности СРПСКЕ ПРИВРЕДЕ.

 3. @Органик. Da. Svaki argument protiv vas je ustvari napad na nesto vece i uzvisenije…stara fora.

 4. Ангажована цела напредна банда.
  И не само у Јовањици.

  https://srbin.info/politika/gde-je-dno-citav-vrh-sns-umesan-u-uzgoj-droge-na-poljoprivrednom-dobru-gakovo/

Оставите коментар