Мијат Лакићевић: Небојша из Београда узвраћа ударац или Тата за брата

Да ли је та полицијска акција, поставља се питање, била случајна или не?

Плантажа марихуане у Јовањици (Фото: Јавно.рс)

Занимљиво је ово са марихуаном. То јест, тренутак у коме прича избија у јавност. У часу, наиме, када су све очи упрте у аферу Крушик, у коју је министар полиције уваљен до грла, долази до полицијске акције у којој се открива производња огромне количине „опојних дрога“. И то би, међутим, улазило у уобичајене полицијске активности да није било једног телефонског позива. То јест, да у јавност није процурела вест да је први позив који је по хапшењу упутио Предраг Колувија, власник пољопривредног добра „Јовањица“ на коме је марихуана пронађена, био позив Андреју Вучићу. Андреј Вучић је, наравно, то одмах демантовао и запретио тужбама на шта су потенцијално оптужени узвратили да једва чекају.

О томе да ли је позива било или није неко наиван можда би рекао утврдиће суд, али није у томе поента. Најважније је то што је прича о позиву изашла у јавност, а то је могло бити само из полицијских кругова. Јер, од тог тренутка, заправо, када је у вези са марихуаном поменут (контроверзни) брат председника Републике једна обична криминална радња постала је велика политичка афера. Можда стварно већа и од Крушика.

Да ли је та полицијска акција, поставља се питање, била случајна или не? То јест, да ли је била део „редовних полицијских активности“ или се заправо од почетка знало шта се иза брда ваља?

Мијат Лакићевић (Извор: Медија центар Београд)

Могуће је да је ово само (још) једна мефистофелска ујдурма да би се пажња јавности скренула са правих ствари. Али није немогуће ни да је ово порука Небојше Стефановића да и он коња за трку има. Да неће мирно да гледа како Вучић мирно гледа како њега, Небојшу, черече. И да неће дозволити да тако олако буде „одстрељен“. Тата за брата.

„Пичвајз“ у СНС-у, дакле. Другим речима, то би могло да значи да је СНС почео да се распада изнутра и да су као хијене око плена почели да се међусобно прождиру. Било би, међутим, превише смело извући такав закључак. Већа је вероватноћа да ће сад покушати да се консолидују, скупе и повежу своје редове, можда уведу нека ограничења и правила, како то већ раде сличне организације. И наставе истим путем.

То ће покушати. На грађанима је да им то не дозволе.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Peščanik, 30. 11. 2019)Categories: Преносимо

Tags: , , , , ,

1 reply

  1. Zanimljiva zapazanja.
    Da je ovo samo obicna ujdruma za skretanje paznje, ne bi ime Vucicevog brata izbilo u javnost.
    Nema sumnje da je ovo poruka Vucicu.

Оставите коментар