Амбасада Украјине: Прича о оружју режирана да се дискредитују власти Украјине и Србије

Сматрамо поменуте публикације режираном провокацијом, стоји у саопштењу Амбасаде о написима о трговини српским оружјем

Фото: Викимедија

Писање светских и српских медија о томе да је Србија наводно продавала Украјини муницију за „убијање Руса на Донбасу, је режирана провокација и невешт покушај да се дискредитују власти Србије и Украјине“, саопштено је из украјинске амбасаде.

„Сматрамо поменуте публикације режираном провокацијом и невештим покушајем да се дискредитују власти Србије и Украјине“, наведено је у саопштењу Амбасаде Украјине у Београду.

Из украјинске амбасаде кажу да је у праву министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић, који је рекао да чак и када би Србија продала оружје Украјини, то не би било незаконито, јер не постоји ниједна међународна забрана на снабдевање свих врста оружја и муниције Украјини од стране било које државе у свету.

У саопштењу се наводи и то „да Кремљ већ скоро шест година тврди да руске војске на територији Украјине нема“, али да „цео свет добро зна да се Украјина брани од регуларне војске Русије и руских плаћеника“, којих, наводе, има око 40.000 који располажу огромном количином оружја, направљеног и коришћеног искључиво у Русији.

Наслов и опрема: Стање ствари

(РТС, 23. 11. 2019)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

Оставите коментар