Синиша Мали се жалио на одлуку Факултета организационих наука

Mинистар финансија Синиша Мали поднео je жалбу на одлуку ФОН-а којом му је крајем октобра изречена јавна осуда због неакадемског понашања

Синиша Мали (Фото: Инсајдер)

Ректор Универзитета у Београду Иванка Поповић изјавила је за ЦИНС да је и министар финансија Синиша Мали поднео жалбу на одлуку ФОН-а којом му је крајем октобра изречена јавна осуда због неакадемског понашања приликом писања доктората.

Иванка Поповић потврдила је за Центар за истраживачко новинарство Србије (ЦИНС) да је Ректорату поднето пет жалби из академске заједнице. Жалбу су поднели професор Душан Теодоровић, који ју је поднео у име групе од преко 200 наставника и професора, као и Предраг Симоновић, професор са Биолошког факултета. Поднете су и жалбе професорки са Географског факултета, Весне Милетић Степановић и Љубице Рајковић као и доктора Алексеја Тарасјева са Института за биолошка истраживања Синиша Станковић.

Фото: Н1

Све те жалбе су обједињене у једну коју је ректор  Поповић, према њеним речима, предала Одбору за професионалну етику Универзитета у Београду 8. новембра.

Међутим, на одлуку Факултета организационих наука у Београду се жалио и Синиша Мали.

„Морам да кажем да су накнадно стигле и три жалбе у име кандидата. Његова лична и две од стране његових опуномоћеника”, открива за ЦИНС ректор Иванка Поповић.

Поповић није могла да нам каже више о садржају жалби које су поднете. Она је апеловала на јавност и медије да буду суздржани док се не донесе коначна одлука.

„Верујте ми, сви желимо да се ова ствар заврши зато што је ово једна ситуација која оптерећује Универзитет, оптерећује јавност и важно је да то превазиђемо и идемо даље”, каже она.

Одбор за професионалну етику Универзитета би требало до 22. новембра да донесе одлуку о спорном докторату министра Малог.

Подсетимо, Наставно-научно веће ФОН-а донело је крајем октобра одлуку да усвоји извештај Етичке комисије тог факултета и да предложи меру јавне осуде Синише Малог због  неакадемског понашања. Ипак, Веће није гласало о плагијату иако је неколико чланова то тражило.

Николија Чодановић

Опрема: Стање ствари

(ЦИНС, 15. 11. 2019)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

Оставите коментар