Нови директор Меморијалног центра Поточари Емир Суљагић: Јасеновац четничка измишљотина

Суљагић је раније упоредио Републику Српску са нацистичким Вермахтом и запретио да ће ослободити „окупирани део територије

Емир Суљагић (Извор: Снимак екрана)

Емир Суљагић, нови директор Меморијалног центра Поточари, поново је скандализовао јавност својим твитом у којем тврди да је „Јасеновац четничка измишљотина“.

Суљагић је написао:

„Јасеновац је четничка измишљотина. Часни бошњаци из Ханџар дивизије су пропустили шансу да реше четнике, зато нам је то остављено у аманет.“

Суљагић је иначе познат по скандалозним изјавама. Тако је пре пар година, кад је био лидер пробошњачке „Коалиције Први март”, упоредио Републику Српску са нацистичким Вермахтом и запретио је да ће ослободити „окупирани део територије“, како је назвао РС.

Он је на место директора Меморијалног центра у Поточарима дошао с места декана Факултета менаџмента и јавне управе на Интернационалном универзитету у Сарајеву. Каже да га за Поточаре и Сребреницу вежу емоције, јер су у Меморијалном центру укопани његов отац и брат.

– Читав живот сам посветио Сребреници, везан сам за њу, и кад ми је понуђено да будем директор то сам прихватио без имало размишљања – појашњава Суљагић.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Espreso.rs/Србин.инфо, 30. 10. 2019)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

2 replies

  1. Наравно да је Јасеновац “четничка” измишљотина као MAGNUM CRIMEN Виктора Новака или Хајнрих Бенхаусова етнографска карта Аустријског цартства, главног картографа Аустријског царства објављене 1846 године, тачније 173 година пре “четничке” измишљотине о Јасеновцу. Картограф је врло прецизно без икаквих личних интереса навео колико на тој територији живи и ког становништва. Из те етнографске карте се види да је на тлу тадашње Хрватске, Срба било три пута више у односу на Хрвате. На простору данашње “лепе њихове” Хрватске, овај германски картограф је навео: “Да ту живи 836 хиљада Хрвата и 2 милиона 643 хиљаде Срба”. Па ако “четничка” коза лаже, “аустријски” рог не лаже, онда је право питање: Где је НЕСТАЛО са лица земље “Лепе њихове” око 2 и по милиона Срба за 173 година? Овај етнографски податак, као и етнографску карту Османског царства на тлу Европе, коју је 1847. објавио исти германски картограф, Емир Суљагић НЕ СПОМИЊЕ, као ни да је НА ПРОСТОРУ данашње Србије, Црне Горе и Босне и Херцеговине живело је 99% Срба.Ту НИЈЕ БИЛО нити Бошњака,то јест Босанаца,нити Македонаца, није било чак ни Црногораца. Живели су само Срби православне, католичке и мухамеданске вере.

  2. @Ђорђе Петра Адама Првог : Написали сте добар коментар, али изоставили сте најважнију потврду података о којима пишете. Претпостављам да сте видели Бенахусову етнографску карту Аустрогарске, као и ону Отоманске Империје, а и да негде постоји и скен у облику који би се могао повећати ради боље читљивости? Е, ако је тако – зашто онда нисте дали линк који би омогућио читаоцима да се и сами убеде у оно што износите?

Оставите коментар