Бивши министар Лазар Крстић постао саветник Економског факултета у Београду

Бивши министар финансија Лазар Крстић именован је за једног од девет чланова Савета послодаваца Економског факултета у Београду

Лазар Крстић (Фото: Нива Економија)

Економски факултет основао је Савет послодаваца састављен од девет чланова, а међу њима је и бивши министар финансија Лазар Крстић.

Савет је основан као саветодавно тело које ће факултету на системски начин пружати информације о савременим трендовима и потребама на тржишту рада и помоћи у континуираном унапређену наставних и ваннаставних садржаја, саопштио је Економски факултет у Београду.

У савет је, како наводе, именовано девет реномираних чланова са богатим професионалним искуством из различитих области економије и пословног управљања.

Један од њих је и Лазар Крстић, бивши министар финансија којег је тадашњи премијер, актуелни председник Александар Вучић довео као „ванстраначког вундеркинда“, а остаће упамћен јер је за његовог мандата уведена чувена забрана запошљавања и смањење пензија и плата у јавном сектору.

У Савету послодаваца Крстић је именован испред светске консултантске компаније Мекинси (McKinsey), а поред њега, од „познатих“ лица, ту је и министарка Зорана Михајловић, генерални директор Нордеуса Бранко Милутиновић…

Фото: Бета

Крстић је 2014. године поднео оставку на место министра финансија јер, како је тада рекао, „није препознао спремност да се у коштац са проблемима ухватимо онако како је сматрао као једино могуће“.

Како су наредне године писали медији, Крстић је као министар својевремено одбио неколико понуда банака да замени ризичне државне кредите у доларима у повољније позајмице у еврима, због чега је јавни дуг Србије увећан за скоро 800 милиона евра.

Према тадашњој рачуници, да би се та сума уштедела, пензионери и запослени у јавном сектору мораће две године да примају пензије и плате умањене за 10 одсто.

Иначе, према Закону о високом образовању свака високошколска установа треба да има Савет послодаваца. Савет креира и усаглашава студијске програме са привредом и потребама тржишта рада.

Опрема: Стање ствари

(BizLife, 23. 10. 2019)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

3 replies

  1. Овако познати експерти никако нису комплетни без Лазара Крстића.
    Геније са Јејла, експерт од знања и непојмљиве енергије!

    https://zekaonica.blogspot.com/2014/07/blog-post.html

  2. Чим је на то пристала проф. Даница Поповић, либерални економски гуру, онда је све ОК.

  3. Tako mlad, a pogan.

Оставите коментар