Нова књига Милана Ружића: Народ за издавање

У издању Службеног гласника објављена је нова књига, Народ за издавање, Милана Ружића, писца, колумнисте и уредника портала Искра

Бритке речи,  препознатљивог стила, са ставом који често зна да посече,  да удари у срце, млади српски писац, колумниста „Искре“ и уредник на порталу „Искра“ Милан Ружић потписао је своју нову, трећу књигу, „Народ за издавање“ која је ових дана објављена у едицији „Гласови“ издавача „Службеног гласника“ из Београда. После књига „Некад, неко, негде“ и „Наше су речи“, Ружић у новој књизи наставља утабаном стазом, кратком, препознатљивом формом не одступајући од система вредности који у његовом памћењу и генима није од јуче.

„Ко прочита књигу Милана Ружића „Народ за издавање“ видеће како су почињали писци који су далеко дотерали“, кратко је списатељски дар Милана Ружића оценио Матија Бећковић.

„Народи су на свом путу посртали тражећи Бога. У међувремену, западно хришћанство је извршило атентат, убило је Бога у срцу и на небу. Све су радили по мјери великог Декарта послије којег је вјера, за Западњаке постала стање ума, а не као у православном хришћанству – ствар срца. Не само да је тај акт изведен брутално него су, послије, водећи народи, како их амерички социолог Волтер Сол зове „Волтерова копилад”, изгубили људска својства, на срећу не сви, него они који „коло” воде, између осталих успјеха и промашаја технолошки доспјели до перфектне електронске слике. Она је у информатичкој и технолошкој револуцији одиграла кључну улогу гдје је западно или апостазијско хришћанство изгубило битку са самим собом крећући се, не према Светом Тројству, него према самом себи“.

„Електронска слика је човјеку дала својства која му не припадају. Богочовјека су претворили у Човјекобога, поништили идеју да се патња одвија као резултат животних околности и спремности на жртву за другог, и да вјера у Васкрсење те повратак Исуса Христа је моћ и јер стиже да коначно порази Сатану. Све се то десило управо обрнуто. Сатанске силе владају свијетом, рај се остварује на Земљи“, стоји у рецензији нове књиге Милана Ружића коју је потписао Емир Кустурица.

„Један од младих писаца који вјерује у апостолско хришћанство, даровити Милан Ружић остаје један од оних који пишу и не мисле само разумом, него и срцем. Овом књигом потврђује да су елементи хипостазијског хришћанства присутни у темама и бригама које тематски изражава Ружић у својој књизи“.

„Са много оштроумних запажања, даром „лаке руке” исписује странице које плијене реченицама, али и читавим поглављима које мире идеју разума и срца“, каже Емир Кустурица.

„Милан Ружић долази из срца праве Србије, која је била, која јесте и која ће бити. Храбар и духовит, исповеда непогрешив и непромењив систем вредности. Подсећа на наше велике претке са Цера и Колубаре и говори у име наше деце, оних који тек долазе. Сав је изливен од једног комада, од тврдог и масивног материјала. Његова реч носи слутњу истинског смисла, има снагу проживљеног искуства и полет праве, аутентичне уметности“, каже за нову књигу Ружића историчар Милош Ковић.

Књига се може набавити у књижарама „Службеног гласника“  и преко сајта овог издавача.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Искра, 12. 10. 2019)Categories: Преносимо

Tags: , , , ,

Оставите коментар