Ричард Гренел: Београд и Приштина мораће блиско и брзо да сарађују

Председник Вучић нагласио је опредељеност Србије за решавање односа Београда и Приштине путем дијалога

Ричард Гренел и Александар Вучић (Фото: Бета/Милош Мишков)

Компромисно решење за Косово може бити постигнуто само уважавањем легитимних интереса Србије рекао је председник Србије Александар Вучић специјалном изасланику америчког председника Ричарду Гренелу.

Трампов изасланик за дијалог Београда и Приштине је током данашњег састанка са председником Вучићем поручио да ће обе стране морати блиско и брзо да сарађују.

„Циљ је да наше партнере у Србији и на Косову и Метохији доведемо до свеобухватног решења како би се разрешиле тачке сукоба у региону. Обе стране ће морати блиско и брзо да сарађују, гледајући у будућност”, истакао је специјални изасланик Гренел, саопштила је Служба за сарадњу са медијима председника.

Вучић је Гренела са којим се састао у Београду, упознао са позицијом Србије у вези са дијалогом и положајем Срба на Косову и Метохији. Председник Вучић нагласио је опредељеност Србије за решавање односа Београда и Приштине путем дијалога.

„Компромисно решење у интересу стабилности и будућности целог региона може бити постигнуто уважавањем легитимних интереса Србије”, истакао је Вучић.

Гренел је пренео да је снажно уверење Трампове администрације да економски развој, креирање нових радних места и повећање прилика у области трговине представљају кључни део за обезбеђивање трајног мира.

Током боравка у Београду, специјални изасланик Гренел састао се и са председницом Владе Републике Србије Аном Брнабић и председником Привредне коморе Марком Чадежом. Гренел је јутрос допутовао у Београд, из Приштине.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Политика, 10. 10. 2019)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар